Diumenge, 28 d'abril de 2024
dis la teva!

La gestió de la Cova dels Muricecs

Resposta de Xavi Marco, de Guaja Aventuras, en relació a la carta d’opinió publicada ahir sobre aquest espai natural

Redacció 5 de gener de 2018 a les 13:26
Benvolguts,

Hem llegit l’article d’opinió sobre la Cova dels Muricecs, publicat aquest dijous al seu mitjà i sense entrar en replicar les declaracions “anònimes”, creiem necessari ampliar la informació a efectes que els lectors puguin ser objectius en les seves opinions.

Durant els últims anys la Cova dels Muricecs ha estat objecte de vandalisme per part d'algunes persones poc respectuoses. Han robat estalactites i estalagmites, efectuat fogueres dins i fora de la cova i una infinitat de mals tractes al medi natural que han afectat geològicament i biològicament l’estat de conservació de la cova. És per això que l’Ajuntament de Llimiana i els Agents Rurals van decidir controlar l’accés i les visites de manera que pogués recuperar l’estat de la mateixa, així com les colònies de muricecs.

En l'actualitat hi ha càmeres d'infrarojos instal·lades pel departament de biodiversitat de la Generalitat que ajuden a controlar el cens dels habitants de la cova. Així mateix s’estudia la possibilitat de millorar els accessos incorporant elements de seguretat de manera que puguin evitar accidents com el succeït el passat mes de maig de 2016, quan un nen va caure des d’una alçada de 5 metres.

Totes aquestes accions estan coordinades pel propi ajuntament i l’empresa Guaja Aventuras, que atén les sol·licituds de visita a la cova i que aporta a tots els seus visitants, una assegurança de responsabilitat civil, un altre assegurança d’accidents i el material bàsic de seguretat com són els cascos i la il·luminació led, a més de guiar la visita. Les pòlisses d'assegurances i conveni de col·laboració es poden consultar a petició de qualsevol ciutadà que ho sol·liciti.

Explicat tot això entenem que ara sí que hi ha elements per poder jutjar l'actual gestió de la cova. Cal recordar que la visita al Castell de Mur i altres tants llocs de la comarca són objecte de pagament i que és indubtable la millora de conservació i qualitat que això aporta.

Salutacions.

Xavi Marco
Guaja Aventuras

 Com participar al "Dis la teva"?
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació