Divendres, 3 de maig de 2024
Meteorologia

Els Reis portaran pluja, neu i una notable baixada de les temperatures

Si bé la cavalcada serà tranquil·la en general, de cara al cap de setmana es preveu l’arribada d'una pertorbació que portarà precipitacions extenses i localment abundants

Redacció 4 de gener de 2018 a les 09:27
Boira a la cubeta d’Esterri d'Àneu | Ramon Baylina
Els Reis portaran un canvi de temps amb pluja i neu a cotes mitjanes. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que la tarda de divendres es mantindrà amb estabilitat atmosfèrica arreu del país. Hi haurà alguns intervals del núvols, però no s'esperen precipitacions enlloc i el vent ja haurà afluixat gairebé del tot. La temperatura serà semblant a la de dies enrere.

Tot i això, durant el dia de Reis es preveu l’arribada d’una pertorbació de l’Atlàntic que, unida a la formació d’una depressió a la zona de Catalunya, donarà lloc a un canvi meteorològic en forma de precipitacions extenses i localment abundants, que poden ser abundants a les comarques pallareses, especialment al vessant sud i al Pallars Jussà.

La cota de neu voltarà entre els 1.200 i els 1.400 metres i localment més avall, tot i que anirem seguint la previsió perquè aquesta cota pot variar en les properes hores. Amb l’arribada de la pertorbació les temperatures de cara al cap de setmana aniran en clar descens, tot i que no s'espera fred intens. Dilluns tant sols quedarien algunes precipitacions residuals.

Malgrat això, els models a mitjà termini encara mostren algunes discrepàncies sobre la situació meteorològica del cap de setmana, per tant caldrà seguir les següents actualitzacions de la predicció.

Ventades de més de 100 km/h

A les acaballes del dia d’ahir i durant aquesta matinada, al Pirineu s’han registrat fortes ratxes de vent. La més intensa ha tingut lloc al Pallars Sobirà, en concret a la cota 2.519 d’Espot, amb un cop de vent que ha arribat fins als 115 km/h. El pic de Salòria, a 2.514 metres, ha mesurat una ventada de 90 km/h.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació