Dijous, 25 d'abril de 2024
dis la teva!

La Cova dels Muricecs, de pagament?

Carta d’opinió d’un lector disconforme amb la gestió d’aquest espai natural, situat al terme municipal de Llimiana

Redacció 4 de gener de 2018 a les 10:18
Hola,

Sóc un veí de la Pobla de Segur que ara viu a Tremp. Sóc aficionat a les coves i a mi i al meu fill ens agrada visitar les moltes coves que hi ha al Pallars. La meva sorpresa va ser quan fa una setmana vaig anar a visitar la Cova dels Muricecs, al municipi de Llimiana.

Aquesta cova es l’única en tot el Pallars que té una tanca que en prohibeix l’accés. Jo entenc que per culpa d’unes destrosses es va optar per aquesta opció, i ho trobo correcte, però el que no es coherent és la regulació que es fa ara. L'única forma d'accedir a la cova és amb una visita guiada contactant amb Guaja Aventuras.

Trobo indignant que per accedir a un lloc públic s’hagi de pagar a una persona perquè t’acompanyi al lloc i, a més, una concessió adjudicada de forma poc transparent. Avui en dia en què l’accés remunerat a la muntanya és un tema molt candent, crec que és un tema per fer-ne difusió. Aviat pagarem per anar a buscar bolets, pagarem per fer senderisme... si aquests pagaments són per millorar la zona em sembla perfecte, però no per enriquir-se una entitat privada amb un lloc públic.

Vaig parlar amb l’alcalde de Llimiana i em va comentar que volen millorar la situació. La Cova dels Muricecs és una cova que té un accés molt bo per a famílies i per gaudir de la natura. Que un lloc així estigui tancat i mal regulat em sembla indignant. 

Atentament,

Un veí indignat

 Com participar al "Dis la teva"?

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació