Dissabte, 4 de maig de 2024
Consell comarcal pallars jussà

El Consell del Jussà aprova un pressupost de 10'64 MEUR per al 2018

Destina una partida de 2,49 MEUR a inversions, especialment dedicada al manteniment de camins d’accessos a nuclis, al turisme i a serveis socials

Jordi Ubach Llorens 28 de desembre de 2017 a les 10:26
Imatge de la sessió plenària del Consell del Jussà d’aquest dimecres | Jordi Ubach
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat aquest dimecres en sessió plenària extraordinària el pressupost per a l’exercici 2018, que és de 10’64 milions d’euros (MEUR), un import similar respecte els comptes de l’any en curs. El president de l’ens comarcal, Constante Aranda, ha ressaltat el capítol d’inversions “reals”, que ascendeix als 2,49 MEUR, un import “força destacable”, ha dit, per una comarca com el Pallars Jussà.

El pressupost s’ha aprovat amb els vots favorables dels consellers de l’equip de govern -format pel PDECat i ERC- i les abstencions de Candidatura de Progrés, la marca municipal del PSC. La portaveu socialista, Sílvia Romero, ha justificat l’abstenció a un pressupost que ha qualificat de “rèplica” i que “segueix les línies de l’anterior”. 

Entre les inversions pressupostades, destaca una actuació de 357.000 euros dins el pla de camins, que es distribuiran a la comarca en funció d’una sèrie de paràmetres, com es ve aplicant els darrers anys. També destaca una partida de 50.000 euros per millorar l’accés a Sant Esteve de la Sarga. 100.000 euros més seran destinats a millorar la senyalització del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec.

Pel que fa als residus, s’invertiran uns 100.000 euros en adquirir maquinària per la planta de compostatge. Aranda va explicar que s’està negociant amb l’Agència de Residus de Catalunya per a la construcció d’una planta de reciclatge a la zona de l’abocador de Fígols que serviria per millorar en reciclatge, fabricar més compost i, de retruc, allargar la vida útil de l’abocador. 

En quan a serveis socials, el Consell Comarcal del Pallars Jussà destinarà 46.000 euros en adequar els baixos de l’antiga seu del Consell, situada al carrer Pau Casals, per instal·lar-hi el Banc dels Aliments i un banc de material sociosanitari que s’anomenarà Centre d’Autonomia Social. En aquest centre s’hi gestionaran cadires de rodes o llits articulats que l’ens comarcal prestarà a aquelles persones que ho necessitin. Uns 30.000 euros més seran invertits en l’adquisició d’un vehicle pel transport sociosanitari.

Els comptes aprovats aquest dimecres també preveuen una partida de 75.000 euros per a les obres d’adequació de l’edifici de l’estació de trens de la Pobla de Segur. Aranda va assegurar que les obres avancen a bon ritme i l’alcalde de la Pobla i també conseller, Lluís Bellera, ha dit que la previsió és que els treballs finalitzin a la primavera.

Per ultim, es destinaran 43.000 euros pel desenvolupament del pla especial urbanístic de l’entorn de l’embassament de Sant Antoni. Aranda va avançar que s’ha contractat un expert en paisatge i medi ambient i un arquitecte urbanístic que seran els encarregats de confeccionar el projecte. El president comarcal va explicar que hi ha el compromís dels ajuntaments que tenen afectació a l’entorn del llac -Talarn, Salàs de Pallars, la Pobla de Segur, Conca de Dalt i Isona- per costejar la meitat de l’import. L’altra meitat anirà a càrrec del Consell.

Durant la sessió plenària també s’ha aprovat la pròrroga del conveni amb l’INS Tremp per a l’ús social de les instal·lacions del centre educatiu, que durant el curs escolar acull joves amb dificultats. Així mateix, també s’ha nomenat un representant del Consell al Patronat del Parc Nacional d’Aigüestortes, que serà el president, Constante Aranda, amb la possibilitat de delegar la seva representació en el cas de no poder-hi assistir.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació