Divendres, 19 d'abril de 2024
meteorologia

La primera nevada de l’hivern causa problemes en el trànsit al Pallars

Fins a sis carreteres estan afectades per la neu aquest dimecres al Pallars Sobirà | Protecció Civil activa la prealerta del pla Neucat per la previsió que les nevades continuïn caient aquesta tarda

Jordi Ubach Llorens 27 de desembre de 2017 a les 13:55
La neu cobrint de blanc el poble d’Isavarre, aquesta tarda | Xavi
Els pronòstics s’han complert i la borrasca “Bruno” ja ha portat precipitacions en forma de neu al Pallars i amb elles els primers problemes en el trànsit. A primera hora d’aquest dimecres a la tarda eren necessàries les cadenes per circular per diverses carreteres de les comarques pallareses. Alguns pallaresos n’han deixat testimoni a través de les xarxes socials.
 
Entre les carreteres afectades, destaquen la c-28 al Port de la Bonaigua, la c-13 entre Llavorsí i Esterri d’Àneu, la c-147 entre Esterri d’Àneu i Alós, la c-28z entre Esterri d’Àneu i València d’Àneu, la L-504 entre Llavorsí i Tavascan o la L-510 entre la cruïlla d’aquesta carretera i Àreu. Per seguir-ne l’evolució consulta el següent enllaç.

A més, Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Neucat per les nevades que han caigut i que es preveu que continuïn caient durant la jornada en el conjunt de l’Alt Pirineu i Aran.
   
La previsió meteorològica és que a mesura que avanci el dia la nevada es vagi reduint a la cara nord del Pirineu, on els gruixos poden ser força destacables. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es poden acumular més de 10 centímetres a partir dels 900 metres i fins a 40 ó 50 centímetres al vessant nord del Pallars a partir dels 2.000 metres d’alçada. El vent també farà acte de presència a les cotes altes del Pallars durant tot el dia.

A la resta de les comarques pallareses el sol s’anirà imposant poc a poc, tot i que les temperatures encara seran força baixes durant tota la jornada, especialment fora de les zones afectades per la boira. De cara a demà dijous el temps serà força estable al Pallars, amb domini de les clarianes, tot i que a la tarda el vessant nord es tornarà a cobrir.

La nevada també ha deixat autèntiques postals nadalenques que els pallaresos no s’han volgut estar de compartir a les xarxes socials. A continuació en reproduïm una mostra.
 
 



 


 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació