Divendres, 26 d'abril de 2024
Sants innocents

La Casa del Sol Naixent entregarà el primer guardó Llufaire de l'any

Reconeixerà trempolins, entitats o col·lectius que hagin fet mèrits per ser destacats

Redacció 22 de desembre de 2017 a les 09:20
L'aixecada del Ninot de Temp se celebra cada 28 de desembre | La Casa del Sol Naixent
Reconèixer aquells trempolins, entitats o col·lectius de la ciutat que hagin fet mèrits durant l’any per ser destacats. Aquest és l’objectiu del guardó Llufaire de l’any, que a partir d’aquest desembre entregarà anualment l’entitat trempolina La Casa del Sol Naixent

L’entrega del trofeu es farà en el marc de la festa de l’Aixecada del Ninot, que se celebra cada 28 de desembre a Tremp. Aquest dia, els membres de l’entitat pengen una llufa gegant des del campanar que, a partir de les set de la tarda, despenjaran i cremaran. Enguany farà 41 anys que se celebra aquesta tradició tant nostrada a la ciutat. L'Aixecada del Ninot se celebra amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tremp i amb el suport econòmic de la Diputació de Lleida. 

"Ens vam adonar que com passa en altres ciutats, aquí no hi a cap premi per reconèixer els nostres ciutadans i per això em volgut engegar aquesta menció", ha explicat el president de l’entitat, Darío Albert, que ha afegit que la intenció és "potenciar la festa de Sants Innocents i fer que els trempolins se la sentin cada vegada més seva". 

Per a la primera edició del premi han volgut "mirar-se el melic" i per això reconeixeran Xavier Baulies, un dels fundadors de la Casa del Sol Naixent fa 43 anys. Baulies, a més, és director de la Coral Polifònica de Tremp i de la Camerata de Sant Cugat. 

El guanyador del Llufaire de l’any serà l’encarregat d’iniciar la tradicional crema del ninot. Un cop la llufa ja estigui cremant, es repartirà xocolata desfeta per a tothom. 

El Nadal de la Casa del Sol Naixent

De ben segur que el Nadal és una de les èpoques amb més moviment a la Casa del Sol Naixent. I és que, a banda de la festa de Sants Innocents, l’entitat trempolina també organitza l’arribada del Patge Reial –el 2 de gener a la Lira- per a que els nens i nenes de la ciutat puguin entregar les cartes amb els seus desitjos als Reis Mags d’Orient. Per últim i com cada any, tres dies després Melcior, Gaspar, Baltasar i tot el seu seguici arribaran a Tremp.  
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació