Divendres, 3 de maig de 2024
habitatge

25 anys connectats amb la llum d'obra

Una urbanització de Sort pagava el preu de la llum basat en factures estimades

Darío Albert 15 de desembre de 2017 a les 10:22
La urbanització Borda de Paisan es troba a la sortida de Sort | Google Maps
Una vintena d’habitatges unifamiliars de la urbanització residencial Borda Paisan, a Sort, han passat més de 25 anys connectats amb la llum d’obra. D'aquesta manera, pagaven el servei a partir d'un còmput basat en factures estimades i, per tant, l'import podia no ajustar-se al consum real, ja que no disposen de comptadors. 

Fa 25 anys que aquesta àrea residencial amb capacitat per a uns 40 habitatges és de titularitat de l'Ajuntament de Sort. Prop de 30 anys després, les obres encara no estan acabades: la meitat de la urbanització no disposa de xarxa elèctrica, pavimentació o altres serveis bàsics. 

L’alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha assegurat a Pallars Digital que en el darrer any i mig han trobat els diners per poder-hi actuar i solucionar el problema que causava als veïns tenir la llum connectada a l’obra. “Molt sovint havien d'anar renovant el permís d'obra i, fins i tot, Endesa els havia amenaçat en tallar-los la llum", ha afegit. 

En les últimes setmanes s'està acabant la instal·lació de la xarxa elèctrica per connectar la vintena d'habitatges i per instal·lar-hi comptadors. Aquestes obres han anat a càrrec de l'Ajuntament i han suposat una inversió de 150.000 euros. 

Tres parcel·les a subhasta

Per fer front a aquesta despesa, el consistori ha tret a subhasta tres parcel·les urbanes d'aquesta àrea de residència, que sumen entre 600 i 750 metres quadrats. El preu de les finques se situa entre els 43.000 i els 48.000 euros i el valor total és de 136.000 euros.

Segons Monterde, l'objectiu d'aquesta operació és aconseguir liquiditat per la resta d'obres, com poden ser la pavimentació dels carrers o l'enllumenat públic. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació