Divendres, 3 de maig de 2024
eleccions 21-D

La CUP i Catalunya en Comú aposten per la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran

En els seus actes de campanya han reivindicat recentment la necessitat d'aquesta estructura territorial

Redacció 13 de desembre de 2017 a les 10:25
Els cupaires van fer una roda de premsa des del mercat setmanal de la Seu d'Urgell | CUP
La CUP i Catalunya en Comú reivindiquen la necessitat de crear la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran. Aquest dimarts, l'agenda de campanya de les dues formacions els ha fet coincidir a la Seu d'Urgell. 

L'acte del partit dels comuns ha comptat amb la número 2 per Barcelona, Elisenda Alemany, que ha destacat que "no pot ser" que cada any l'Alt Pirineu i Aran perdi 500 persones perquè "el Govern no garanteix oportunitats de feina" i ha lamentat que els Ajuntaments cada vegada "tenen menys competències", perquè "són el motor de la vida a cada comarca". És per això que la formació proposa "un model territorial que aprofiti el potencial de cada racó de Catalunya".

De la seva banda, la CUP va aprofitar el mercat setmanal per fer-hi una roda de premsa, amb la candidata per Lleida Mireia Boya i l'alturgellenca Xènia Antona. L'aranesa ha remarcat que l'obertura d'un procés constituent obre una oportunitat de transformació per aconseguir "una vegueria arrelada al territori" i que respongui "a les necessitats reals dels pirinencs i pirinenques". Una reivindicació que pels cupaires és "una lluita central" en el procés constituent. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació