Dimecres, 24 d'abril de 2024
procés català

Manel Riu declararà davant el jutge el 18 de gener

El veí de Tremp acusat de delictes d’incitació a l’odi i de revelació de secrets declararà per un centenar de piulades

Jordi Ubach Llorens 13 de desembre de 2017 a les 09:38
El veí de Tremp acusat d’un delicte d’incitació a l’odi i revelació de secrets a les xarxes socials, Manel Riu, ja ha rebut la citació per declarar en diligències prèvies davant el jutge. Ho farà al jutjat de Tremp, el proper dijous 18 de gener a les 10h del matí, segons ha piulat l’acusat i ha confirmat Pallars Digital. La Guàrdia Civil acusa Riu d’un centenar de piulades fetes al seu compte de Twitter.
 
Manel Riu va ser detingut per la Guàrdia Civil i traslladat a comissaria el passat 16 de novembre. Se l'acusava d’un presumpte delicte d’incitació a l’odi arran dels seus comentaris a les xarxes socials on denunciava la violència policial. Riu, però, es va acollir al seu dret a no declarar, i va estar deixat en llibertat després de signar uns documents al costat del seu advocat.

El cos armat va detallar pocs dies després que la detenció de Riu s’incloïa dins la que han anomenat “operació Dignity” i que a part del delicte d’odi, al denunciat se li atribuïa també el de revelació de secrets. Segons la versió del cos policial, el 7 d’octubre agents de la Guàrdia Civil van ser objecte “d’insults i amenaces” per part de Riu, que també va publicar al seu perfil de Facebook diversos comentaris, tal i com afirmen, “dirigits a promoure i incitar l’odi i l'hostilitat contra el col·lectiu de la Guàrdia Civil”.

Lluny d’arronsar-se, des de llavors Riu ha seguit comentant lliurement a les xarxes, especialment a través dels seus compte de Twitter i Facebook, molt seguits des que es va conèixer el seu cas.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació