Dissabte, 4 de maig de 2024
central de capdella

Catalunya en Comú també demana «mesures necessàries» per la fuita de la central de Capdella

Els comuns denuncien que la gestió privada d'aquestes infraestructures pot suposar un risc per la seguretat de les persones

Redacció 12 de desembre de 2017 a les 10:31
Les baixes temperatures han congelat l'entorn de la fuita | CUP Vall Fosca
Catalunya en Comú (Cec) a l'Alt Pirineu i Aran s'ha sumat a la CUP de la Vall Fosca i també demana a la Generalitat "mesures necessàries" a la central de Capdella, per "garantir tant la protecció  de les persones i els seus béns, com el medi ambient". La formació denuncia que la gestió privada d'aquestes infraestructures representa "un risc en la seguretat", ja que, segons els comuns, prioritzen el benefici econòmic immediat a la seguretat. 

En aquest sentit, Catalunya en Comú reclama que, a mesura que finalitzin les concessions de les centrals hidroelèctriques, es canviï a un model de gestió pública en mans de les administracions locals.

Una fuita a la central de Capdella

La CUP de la Vall Fosca ha demanat aquest dilluns el tancament preventiu de la central de Capdella fins que no s'arregli la fuita que des de dijous passat pateix una de les canonades de salt de Capdella.

Segons el regidor de la formació, Josep Plasencia, la inundació dels terrenys pot provocar despreniments de terres en un zona amb molt pendent i que es posin en perill les cases habitades del costat de la central. És per això que els cupaires van presentar ahir una denúncia al departament d’Indústria de la Generalitat. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació