Divendres, 26 d'abril de 2024
Xarxa elèctrica

Red Elèctrica porta al Suprem la taxa de la línia elèctrica de Rialp

Recorrerà la decisió del TSJC de desestimar el recurs que la companyia va interposar contra l'ordenança de l'Ajuntament

Redacció 12 de desembre de 2017 a les 10:34
Imatge del poble de Rialp | Arxiu
Nou contratemps per a que Rialp pugui cobrar la taxa pel pas de les línies elèctriques. Segons ha avançat Catalunya Ràdio, Red Elèctrica es nega a pagar i portarà el cas davant el Tribunal Suprem. Per això, recorrerà la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de desestimar el recurs que la companyia va interposar contra l'ordenança de l'Ajuntament

El 10 de desembre de 2014 el consistori va aprovar una taxa pel pas de les línies elèctriques pel seu municipi. Aquesta taxa fa referència a l'ocupació del sòl i dels boscos comunals de Rialp amb línies de transport i distribució d'energia elèctrica d'alta tensió i que no subministri energia elèctrica al veïnat del municipi.

El consistori calcula que s'ingressaria uns 10.000 euros que serien el resultat d'aplicar la taxa a les 12 torres que travessen el municipi i els 4.081 metres de línia. Ara, l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, denuncia l'actitud "de bloqueig" per part de Red Elèctrica, una empresa "multinacional que genera molts milions" i que, segons l'alcalde, només fa que "dilatar el procés i provocar perjudicis als ajuntaments". 

Llavorsí, Tremp, la Pobla de Segur i Sort són altres municipis pallaresos que des de l'any 2010 han aprovat aquesta ordenança municipal. Per la seva part, Red Eléctrica ja va anunciar al maig  que portarà als tribunals tots aquells ajuntaments que vulguin implantar la taxa pel pas de línies d'alta i mitjana tensió en terrenys de domini públic i demana buscar una "solució global" perquè hi ha casos en què l'import dels gravàmens "no és congruent".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació