Diumenge, 19 de maig de 2024
meteorologia

La borrasca «Ana» arriba al Pallars amb tempestes i fortes ratxes de vent

Aquest matí és obligatori circular amb cadenes pel Port de la Bonaigua | Dimecres i dijous tindrem una treva a l’espera d’una nova tongada de precipitacions que podria arribar a finals de setmana

Jordi Ubach Llorens 11 de desembre de 2017 a les 09:27
Màquines trepitjaneu treballant aquest matí a l’estació de Port Ainé | Skipallars
La borrasca “Ana” ja ha arribat al Pallars i ho ha fet amb precipitacions constants i ratxes de vent de més de 90 km/h. Paral·lelament, aquesta ciclogènesi explosiva pot acumular més de 100 litres en 24 hores a Catalunya, especialment a les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. Aquest matí és obligatori circular amb cadenes per la carretera c-28 al Port de la Bonaigua.

En aquest sentit, Protecció Civil va activar ahir al vespre el pla Ventcat per la previsió de fortes ventades a la meitat nord del país, especialment a les cotes més altes del Pirineu. Durant aquest dilluns el temporal de vent es reforçarà. Durant el matí ens passa el gruix del front fred, amb precipitacions abundants i fins i tot, intenses a estones. A partir de mig matí i migdia s’anirà desplaçant les precipitacions cap al Pirineu oriental.
 
Segons el pronòstic de MeteoPirineus Catalans, de cara a demà dominaran les clarianes a gran part del Pallars , tret del vessant nord, on tindrem cel cobert i nevades febles a qualsevol cota. A tot el Pirineu notarem novament una notable refrescada, amb ambient de ple hivern i vent moderat del nord.

Dimecres i dijous tindrem temps més tranquil, tot i que no del tot estable, amb algunes nevades intermitents al vessant nord, esperant una massa freda i humida que ens afectaria entre divendres i dissabte.
 

TRÀNSIT: Consulta les incidències viàries en temps real

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació