Dijous, 9 de maig de 2024
procés català

Dos autocars marxen des del Pallars cap a Brussel·les

Els dos vehicles han sortit aquesta matinada des de Tremp i la Pobla de Segur per participar a la manifestació independentista de demà | La previsió és que uns 200 pallaresos es desplacin a la capital belga

Jordi Ubach Llorens 6 de desembre de 2017 a les 10:45
Els pallaresos que han viatjat en bus, aquest migdia, en una estació de servei francesa | Cedida
L’ANC del Pallars Jussà ha organitzat, amb la col·laboració de diferents agències de viatges de la comarca, viatges per anar a la manifestació que es farà a Brussel·les demà dijous, 7 de desembre, organitzada sota el lema Omplim Brussel·les. Concretament, han indicat, se n’han posat dos a disposició, que han sortit aquesta passada matinada des del Pallars Jussà.

Els dos autocars van sortir ahir a les 23:30h des de Tremp i a les 00h de la nit des de la Pobla de Segur en direcció a les poblacions belgues de Hasselt i Kortrijk, on hi ha contractats els hotels. La jornada d'avui servirà per visitar aquestes poblacions i demà al matí es participarà a la manifestació. El retorn cap al Pallars serà el divendres 8 després d’esmorzar, per arribar a casa a la nit.

Finalment, la delegació de l’ANC del Pallars Sobirà ha hagut d’anular els viatges que havia organitzat al no haver cobert les places mínimes exigides. Als dos autocars que han sortit des del Pallars s’hi ha de sumar la gent que s’ha desplaçat a la capital belga pel seu compte, ja sigui amb vehicle particular, amb tren o amb avió. En total, es calcula que uns 200 pallaresos participaran demà a la manifestació.

Una manifestació multitudinària, segons la policia

De fet aquesta iniciativa va passar de ser una idea d'un petit grup de gent a esdevenir una concentració multitudinària al bell mig d'Europa. Els organitzadors confien en superar els 15.000 participants i mitjans belgues apunten que fins a 50.000 independentistes podrien desplaçar-se a la capital d’Europa. De fet, la policia de Brussel·les alerta d'una manifestació multitudinària amb probables problemes de circulació.

Aquesta manifestació és una nova mostra de la capacitat organitzativa dels independentistes que aquest cop volen traslladar la qüestió catalana a Europa per, segons fonts oficials de l'ANC, "demostrar que el sobiranisme no es deixa endur pel derrotisme ni per missatges confusos de la Unió Europea". Tot i que la iniciativa prové d'un petit grup, les entitats independentistes (ANC i Òmnium) han liderat la part tècnica i logística.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació