Diumenge, 19 de maig de 2024
eleccions 21-D

Tret de sortida de la campanya electoral del 21-D

Militants i simpatitzants dels partits polítics han fet la tradicional enganxada de cartells a les poblacions pallareses

Redacció 5 de desembre de 2017 a les 11:10
Romeva, Mundó, Turull i Rull just després de sortir de la presó d'Estremera | ACN
Tret de sortida a una campanya electoral marcada precisament per la decisió del Suprem de mantenir Junqueras, Sànchez, Forn i Cuixart a la presó. Aquest dilluns a la nit, militants i simpatitzants dels diferents partits que concorren a les eleccions del 21 de desembre han fet la tradicional penjada de cartells a les principals poblacions pallareses. 

L'excepcionalitat del moment, marcada per l'ofensiva policial i judicial sense precedents de l'Estat, fa que la campanya arrenqui amb l'epicentre a la presó d'Estremera, d'on en van sortir sis dels vuits membres del Govern empresonats. Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Jordi Cuixart hauran d'informar-se sobre el 21-D des de cadascuna de les seves cel·les.

El vicepresident i candidat d'ERC és el favorit a les enquestes, però no podrà exercir de cap de cartell. Ha delegat aquesta funció en Marta Rovira, que atribueix l'empresonament del líder republicà al fet que l'Estat vulgui guanyar les eleccions "sense adversaris". Sànchez, que va entrar a la presó com a president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i s'ha convertit un cop dins en número dos de Junts per Catalunya al costat de Carles Puigdemont -exiliat a Brussel·les-, tampoc podrà fer mítings. Joaquim Forn, conseller d'Interior i número set de la llista del president, també estarà privat de llibertat.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació