Diumenge, 28 d'abril de 2024
terratrèmols

Espot registra un terratrèmol d’1,6 graus 24 hores després del sisme de Sort

Com el d’ahir, ha tingut lloc a pocs minuts de la 1 del migdia i no ha causat danys | En els últims 30 dies, només al Pirineu català s’han produït fins a vuit terratrèmols, tots ells lleus

Jordi Ubach Llorens 4 de desembre de 2017 a les 17:27
Tot just 24 hores després del terratrèmol de 2,5 graus de magnitud registrat a Sort, aquest dilluns al migdia s’ha registrat un nou terratrèmol al Pallars Sobirà, en concret al nucli d’Estaís, al terme municipal d’Espot. En aquest cas el sisme ha estat menor que el de la capital, d’1,6 graus de magnitud.

S’ha registrat a les 12:51 hores a l’est d’Espot, al nucli d'Estaís i a uns 11 quilòmetres de profunditat, segons el Instituto Geográfico Nacional (IGN). Com en el cas del terratrèmol de Sort, no s’han produït danys de cap tipus, ni personals ni materials. Tampoc es té constància, per ara, que hagi estat percebut per la població.

Aquest tipus de moviments sísmics són relativament freqüents dins el territori pirinenc. En els últims 30 dies, només al Pirineu català s’han produït fins a vuit terratrèmols, tots ells lleus però per damunt dels 1,5 graus, segons dades de l’IGN. Un d’ells és el que es va produir ahir a Sort. L’altre va tenir lloc el passat dia 19 a Gerri de la Sal.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació