Divendres, 26 d'abril de 2024
cinema

Les Valls d'Àneu tornen a celebrar el Curtàneu

Es projectaran una cinquantena de curts agrupades en set sessions

Redacció 22 de novembre de 2017 a les 10:01
Fotograma d'un curt que es projectarà durant el festival | Festival de Cannes
Les Valls d'Àneu acolliran aquest cap de setmana la segona edició del Curtàneu. Aquest any es projectaran uns 50 curtmetratges en set sessions a diferents espais de la Vall com l'Ecomuseu, l'auditori de MónNatura Pirineus o les sales dels ajuntaments que hi col·laboren. 

L'objectiu és dinamitzar la producció audiovisual local i mostrar cinema de qualitat en format de curtmetratge, de tot el món i de tot tipus, sobretot el produït al territori. 

El programa s'inaugurarà aquest dijous amb una sessió adreçada a la premsa, autoritats i convidats, en la que es projectaran una petita mostra dels curtmetratges que es podran veure al llarg del cap de setmana. La primera sessió oberta al públic serà la relacionada amb el món de l'esport, que tindrà lloc el divendres a les nou de la nit a l'Ecomuseu. 

En total es projectaran prop d'una cinquantena de curts que abraçaran tot tipus de gènere, des del documental fins l'animació, passant per la ficció i el musical. Entre els curtmetratges, es podran veure treballs produïts a les comarques pallareses, com és el cas de Valadredo, d'Oriol Riart, i Grand mummy, dels trempolins Adrià Ibàñez i Ferran Castells. A més, aquest curt es va endur una menció especial a l'edició d'aquest any del Mostremp. 

Curtàneu a les escoles

L'organització del Curtàneu vol que la mostra també es visqui dins les escoles. A banda, de treballar el cinema en diversos tallers, ha preparat per aquest divendres la projecció i xerrada de curtmetratges amb tots els alumnes de l'Escola La Closa, l'Institut SES Morelló i la llar d'infants La Ruella. 

A més, durant les projeccions es podran veure un curtmetratge realitzat pels alumnes de 4t d'ESO de l'Institut. Es tracta de la cinta S.O.M, que s'imagina una revolta dels ciutadans en una societat del futur. 


 

Consulta la programació del segon Curtàneu
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació