fauna

Demanen disminuir el nombre de fauna salvatge davant el «desmesurat» augment de població

L'entitat agrària Asaja exigeix a l'administració que autoritzi augmentar els mètodes de control per evitar transmissió i control de malalties

ACN 17 de novembre de 2017 a les 11:38
Imatge de la reunió celebrada a Sort | Asaja
Asaja Lleida demana disminuir el nombre i extensió de fauna salvatge davant l'augment de la població desmesurat dels darrers anys. El president de l'entitat agrària, Pere Roqué, ha manifestat la preocupació del sector per la falta de control de la fauna salvatge, com els problemes sanitaris que comporta per a les explotacions ramaderes ''amb transmissió i contagi de malalties amb el consegüent impacte sobre l'explotació ramadera''.

En aquest sentit, ha exigit a l'administració pública que autoritzi augmentar els mètodes de control per disminuir el nombre i extensió de la fauna salvatge en les zones amb més població d'aquestes espècies que han de conviure amb explotacions ramaderes. L'augment de porcs senglars és evident segons les dades de caça major; s'ha passat dels 22.500 exemplars l'any 2005 a 48.500 l'any 2016.

Pel que fa a les dades de caça major dels darrers anys, segons Asaja s'evidencia un augment "desmesurat" de fauna salvatge a tot Catalunya i a les comarques lleidatanes, tant els Pallars, la Val d'Aran i a les comarques interiors, ha explicat Roqué.

Pel que fa als cabirols, l'any 2005 n'hi havia censats 520 i l'any 2016, un total de 3.531. De cabres salvatges s'ha passat de 255 a 300, i de cérvols de 331 a 1.183 en deu anys. L'isard és l'animal que ha disminuït passant de 915 l'any 2005 a 255 l'any 2016.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació