Dijous, 2 de maig de 2024
joves

Joventut inverteix 444.477 euros a l'Alt Pirineu i Aran el 2017

Es destinen als professionals de joventut i a les Oficines Joves per a desplegar les polítiques de joventut als diferents municipis i comarques | A les comarques pirinenques hi ha 8.086 nois i noies de 15 a 29 anys, el 14,8% del total de població

Redacció 15 de novembre de 2017 a les 09:43
Imatge d’arxiu de la inauguració de l’Oficina Jove del Pallars Sobirà | Joventut
Les comarques de l’Alt Pirineu i Aran rebran aquest any un total de 444.477 euros per part de la Generalitat de Catalunya per a desplegar les polítiques de joventut als diferents municipis i comarques. Aquest pressupost, així com també totes les actuacions que se’n deriven, queda recollit al contracte programa 2017 del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, document que aquest dimarts s’ha presentat a la Taula de Demarcació de Joventut de les comarques pirinenques celebrada a Tremp.

Bona part d’aquest pressupost, un total de 191.567 euros, es destinarà als plans locals i comarcals de joventut que s’impulsen a 37 ens locals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran. Mitjançant aquests plans, els diferents ajuntaments i consells comarcals duen a terme actuacions que el propi món local ha definit com a estratègiques per donar resposta a les necessitats particulars dels joves de cada municipi. En total, a les comarques pirinenques hi ha avui 8.086 nois i noies de 15 a 29 anys, equivalent al 14,8% del total de població.

A més de dotar diferents poblacions de personal tècnic compartit per a desplegar aquestes polítiques, les actuacions dels plans locals i comarcals de joventut abasten diferents línies d’actuació que van des d’aspectes laborals a temes de salut jove, passant per l’oferta educativa o la cultura. 

El contracte programa del Departament que s’ha donat a conèixer a la Taula de Demarcació de Joventut celebrada a Tremp, també ha consignat un total de 125.000 euros per al manteniment i el desplegament del catàleg de servei a les quatre Oficines Joves (OJ) que hi ha en funcionament a l’Alt Pirineu, entre els quals hi ha les dos del Pallars.

Finalment, el Contracte Programa també inclou una partida destinada als serveis comarcals de joventut de l’Alt Pirineu i Aran, que per aquest 2017 és de 127.910 euros. Amb aquest pressupost, els cinc consells comarcals cobreixen les competències que tenen delegades en matèria de coordinació del servei comarcal, de supervisió de les instal·lacions juvenils (cases de colònies, albergs, campaments juvenils, aules de natura i granges escola) i de regulació de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys. 

Diagnòstic compartit

La Taula de Demarcació de Joventut és l’òrgan encarregat de fer el diagnòstic, identificar les problemàtiques, establir les prioritats i, finalment, elaborar les propostes en matèria de joventut de la demarcació. Els resultats d’aquesta taula són el recull de les propostes recollides a les Taules Comarcals de Joventut i, posteriorment, són elevades a la comissió interinstitucional de joventut. En aquesta comissió, d’àmbit nacional, és on s’aproven les propostes concretes que acabaran impulsant els municipis a través del Pla d’Actuació Territorial de Polítiques de Joventut.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació