Dissabte, 20 d'abril de 2024
turisme

El Pallars Sobirà desenvoluparà una ruta turística de l’electrificació hidroelèctrica

La direcció general de Turisme subvenciona el Consell Comarcal del Pallars Sobirà amb més de 173.000 euros | El projecte tindrà l’aigua com a fil conductor i estarà vinculat a l’energia hidroelèctrica de la comarca

Jordi Ubach Llorens 13 de novembre de 2017 a les 10:13
Un grup fent una visita guiada a la Central de Tavascan | Arxiu
La Generalitat de Catalunya, a través de la direcció general de Turisme, ha destinat un ajut de 173.686,72 euros al Consell Comarcal del Pallars Sobirà per a la dinamització turística d’aquesta comarca, i en particular per al desenvolupament d’una ruta turística de l’electrificació del Pallars. Aquests diners han estat obtinguts de la recaptació de l’impost sobre estades en establiments turístics (IEET), altrament coneguda com a taxa turística.

Segons ha explicat a Pallars Digital el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, el projecte consisteix en una ruta turística amb l’aigua com a fil conductor i vinculada a l’energia hidroelèctrica de la comarca. Hi tindran cabuda tots aquells municipis lligats a la energia hidroelèctrica i que vulguin desenvolupar projectes al seu voltant. Isús ha concretat que encara no estan definits els municipis que hi participaran, però ha avançat que Endesa hi tindrà un paper “molt important”.

El president comarcal ha explicat que ja s’han produït reunions amb alcaldes de la comarca interessats en el projecte, i que ara cal fer noves trobades per fer “un projecte unitari de caràcter comarcal”. No obstant, Isús no descarta la incorporació d’altres comarques. “Aquest és un projecte que nosaltres iniciem però que clarament pot tenir una continuïtat al Jussà, a l’Alta Ribagorça o a l’Aran”, ha assegurat. 

Diners recaptats per l’impost turístic

Les subvencions que atorga Turisme han estat obtingudes de la recaptació de l’impost sobre estades en establiments turístics (IEET), altrament coneguda com a taxa turística. En el conjunt de Catalunya, la Generalitat destina 3 milions d’euros als plans de foment territorial del turisme.

Des del 2014 -any en què es van posar en marxa els plans de foment territorial- i fins el 2017, Turisme haurà subvencionat 73 projectes amb un import total de prop de 23 milions d'euros. Aquestes subvencions han propiciat que es posin en marxa projectes per valor de més de 64 milions d'euros, xifra que suposa una important inversió per dinamitzar turísticament moltes zones de Catalunya.

Aquest 2017 la Generalitat subvenciona fins el 50% dels projectes presentats amb un màxim de 350.000 euros. La disminució del nivell de les subvencions respecte a exercicis anteriors és un dels efectes de la reducció del pressupost del que disposa la Generalitat destinat a coordinar la gestió de política turística de Catalunya. 

L'objectiu d'aquests ajuts ha estat posar al servei dels ens locals del sector turístic català un programa de subvencions per afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació