Dissabte, 4 de maig de 2024
eleccions

Les formacions polítiques escullen els seus candidats a les eleccions del 21-D

ERC, PSC i PP ja han decidit els seus càrrecs electes per les properes eleccions al Parlament | PDECat i CUP es decidiran el 17 i el 12 de novembre, respectivament

Jordi Ubach Llorens 10 de novembre de 2017 a les 09:41
Imatge d’arxiu d'una mesa electoral | Martí Albesa
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i el Partit Popular (PP) ja tenen a punt els candidats que optaran a anar a les llistes electorals de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 21 de desembre.

El PSC ha optat per repetir amb el primer secretari dels socialistes lleidatans i regidor a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig com a cap de llista a la demarcació de Lleida, tal com ja va fer en les eleccions del 2015.

Com a principals novetats, el número dos de la candidatura l'ocuparà la primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Montse Mínguez, mentre el tercer lloc serà per a un representant d'Units per Avançar, formació que aplega exmilitants de la desapareguda Unió Democràtica de Catalunya. La llista la tanca l'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros. 

Pel que fa a ERC, la formació ha escollit els seus candidats mitjançant el vot directe de la seva militància i des del propi territori, amb l’elecció de fins a vuit candidats en el conjunt de l’Alt Pirineu i Aran. Aixi, pel Pallars Jussà els electes són la recentment cessada delegada del Govern, Rosa Amorós, i la vicepresidenta del Consell Comarcal i tinent d’alcalde de Tremp, Maria Pilar Cases. Pel Pallars Sobirà l’electe és l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas.

La formació republicana no ha fet pública la posició que ocuparà cada candidat. Aquesta decisió, asseguren, recau en la comissió electoral d’ERC, un òrgan que compta amb representants de la direcció nacional i de les diferents federacions regionals. 

Pel que fa al PP, Marisa Xandri repetirà a la demarcació de Lleida com a cap de llista pel partit. En quan a la CUP, encara no s’ha decidit la fórmula en què la formació es presentarà als comicis ni si finalment ho acabarà fent. Els cupaires decidiran aquest diumenge en una assemblea nacional extraordinària quina és la seva posició final de cara a les eleccions del 21-D.

El PDECat ajorna la decisió

El PDeCAT encara no ha escollit els seus candidats per concórrer a les eleccions del 21-D. El partit ha ajornat el Consell Nacional previst per dissabte que havia d’aprovar les llistes de les eleccions del 21 de desembre.

El partit ha pres aquesta decisió després que el president Carles Puigdemont hagi insistit des de Brussel·les en una llista unitària. El 17 de novembre és el dia màxim per registrar llistes a les eleccions, així doncs, el Consell Nacional s'haurà de celebrar al llarg de la setmana que ve.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació