Diumenge, 5 de maig de 2024
Fira

La pluja aigualeix la 16a Fira del Codony de Tremp

L’Ajuntament de Tremp valora l’assistència de públic tot i el mal temps de dissabte

Redacció 6 de novembre de 2017 a les 10:39
Les autoritats locals visitant un dels estands que van exposar a la fira | Jordi Uriach
La pluja caiguda a la ciutat durant la jornada va aigualir dissabte la celebració de la 16a Fira del Codony de Tremp, un certamen dedicat a la última fruita de temporada: el codony. No obstant, la plaça Capdevila i els seu entorn van aplegar durant tot el dia una seixantena d'estands agroalimentaris i del comerç local, amb el codony com a protagonista.

La pluja, però, va obligar a anul·lar alguns dels actes previstos, com la cercavila amb grallers i Gegants de la Casa del Sol Naixent, l’espectacle d’animació infantil de Festuc Teatre o l’emissió en directe del programa especial de Ràdio Tremp des de la plaça Capdevila. L’alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha destacat l’assistència de públic tot i el mal temps, i ha agraït els paradistes que van aguantar durant tota la jornada malgrat la pluja.

Entre els expositors participants, cal destacar l’elevada presència de productors adherits a la marca Al teu gust, aliments del Pallars, entre els quals s’hi podrà trobar embotits, formatges, mels i confitures, vins i cerveses, etc. El consistori calcula que fins a un 80% dels paradistes van mantenir oberta la seva parada fins al tancament de la fira. Ubach ha lamentat el “llast” que ha suposat l’anul·lació d’alguns actes, però ha assegurat que l’objectiu “s’ha complert” tot i el mal temps.
 

La pluja va minvar l’assistència de públic a la fira. Foto: Jordi Uriach


El gastrònom i director de Fundació Alícia, Toni Massanés, va ser l’encarregat de donar el tret de sortida dels actes, que com cada any, van comptar amb el concurs d’allioli de codony i amb  presentacions de diferents productes elaborats amb codony per part de diferents expositors.

La Fira del Codony al programa Ben Trobats

La regidora de Promoció Econòmica i Fires de l’Ajuntament de Tremp, Anna Ritz, va visitar divendres el plató del programa Ben Trobats de La Xarxa per explicar els orígens de la Fira del Codony i per preparar, acompanyada de la Dolors, un allioli de codony en directe que va sorprendre, fins i tot, el xef del programa.


 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació