Dilluns, 29 d'abril de 2024
Fira

Sort combina tradició, gastronomia i cultura a la Fira de Tardor

L'ajuntament espera que la gran protagonista del cap de setmana sigui l'ovella xisqueta i no la pluja

Redacció 2 de novembre de 2017 a les 09:42
Aquest any se celebrarà el tercer concurs d'ovella Xisqueta | Pere Camps
Sort es prepara per viure aquest cap de setmana la Fira de Tardor, la 13a Mostra i 3r Concurs Nacional de l'Ovella Xisqueta. Es tracta d'una fira multisectorial, l'origen de la qual es troba en les trobades de compravenda de bestiari. Ara però, els assistents es trobaran amb una fira que oferirà des de maquinària agrícola i vehicles fins a un mercat artesanal de productes de proximitat.

És per això que l’objectiu de l’Ajuntament de Sort és mostrar els productes i tradicions pallareses i també de sectors productius de la indústria, el comerç i els serveis relacionats amb el municipi i la comarca. 

La protagonista, però, seran les ovelles de raça Xisqueta. Durant tot el cap de setmana es celebraran diversos actes relacionats amb aquest animal, però el més atractiu arribarà diumenge amb la tercera edició del concurs d'ovella xisqueta, a través del qual s'atorgarà el premi a l'explotació que presenti la millor mostra d'aquesta raça. En el marc d'aquest concurs els ramaders fan una exhibició de costums de pastoreig amb el concurs del ganxo.

La música i la cultura també tindrà un paper fonamental, sobretot en la desena trobada de músics pallaresos, els concerts de l'Orquesta Motherfucker i el grup local Singatalla i l'actuació castellera dels Malfargats de Pallars, que diumenge i per primera vegada portaran els seus pilars a la plaça. 
 

Consulta la programació de la Fira de Tardor de Sort

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació