Dilluns, 29 d'abril de 2024
baqueira beret

Aprovada l’ampliació de Baqueira Beret al Pallars Sobirà

Vist-i-plau a l’avaluació ambiental d’una ampliació que envaeix en uns deu metres els límits de la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes | El projecte preveu una inversió global estimada de 22,85 milions d’euros

Redacció 28 de setembre de 2017 a les 16:36
Baqueira Beret ampliarà els seus límits al Pallars Sobirà | ACN
La Generalitat de Catalunya ha aprovat l’ampliació de Baqueira Beret al Pallars Sobirà, concretament al terme municipal d’Alt Àneu. Segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar Pallars Digital, l’avaluació ambiental del projecte de modificació del Pla especial urbanístic ha rebut el vist-i-plau del Govern, a pesar que l’ampliació envaeix en uns deu metres els límits de la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

L'ampliació preveu la reducció de l'àmbit de la Peülla, la incorporació de nous usos vinculats a l'atenció als visitants del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l'adequació de serveis i aparcaments, i el replantejament de la xarxa de telecadires per millorar la connexió de la zona amb la resta del domini esquiable.

El projecte incorpora estudis d’impacte ambiental estratègic, de mobilitat i d’integració paisatgística. L'empresa preveu desenvolupar aquestes actuacions en tres etapes de sis anys de durada cadascuna, amb una inversió global estimada de 22,85 milions d’euros.

Reorganització de les àrees de serveis

Amb aquest projecte es volen potenciar dues àrees de serveis. En primer lloc, la del nucli del Clot Gran, al sud-est de l'àmbit, on s'hi concentraran bona part de les instal·lacions i també s'hi podran situar serveis d'informació i atenció als visitants del Parc Nacional d'Aigüestortes. Es consolidarà una xarxa de quatre remuntadors i pistes, amb una nova zona de debutants, i s'habilitarà un nou aparcament amb accés des de la C-28.

L'altra zona és la del nucli del cap del Port, a l'extrem nord-oest. S'hi habilitaran dues àrees d'aparcament i s'hi construiran tres remuntadors que connectaran amb el nucli del Clot Gran i, per tant, amb la resta del domini esquiable de Baqueira Beret.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació