Dimecres, 24 d'abril de 2024
Referèndum

Els càrrecs electes del Sobirà criden a la participació el proper diumenge

L’ANC del Pallars Sobirà remarca la importància que la jornada sigui “festiva” | Veïns de poblacions com Esterri d’Àneu o la Guingueta d’Àneu ja estan organitzant activitats populars de cara a l’1 d’octubre

Jordi Ubach Llorens 27 de setembre de 2017 a les 11:31
L’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas, dirigint-se als veïns aquest dimarts | ERC Sort
L’ANC del Pallars Sobirà, la diputada pallaresa al Parlament, Carmina Castellví, i fins a sis càrrecs electes de la comarca han fet aquest dimarts una crida a la participació al referèndum d’autodeterminació d’aquest proper diumenge. Ha estat en el transcurs de l’acte de suport a l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas, i a la resta de batlles de la comarca, organitzat per l’Assemblea, amb motiu de la signatura del decret en suport al referèndum.

La sala de plens de l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu s’ha omplert de gom a gom de veïns de les Valls d’Àneu per escoltar les paraules de Villuendas i del portaveu de l’ANC del Pallars Sobirà, Xavi Boloix. També hi han participat els alcaldes de Sort, Llavorsí, Espot, La Guingueta d’Àneu i Alt Àneu. Tots van coincidir en assenyalar la importància de que es registri una alta participació i que la jornada esdevingui festiva i finalitzi sense aldarulls.

En aquest sentit, Boloix creu que, portes enfora, ”ven més una jornada feliç que un cop de porra”, i el que es busca el proper diumenge, a part de poder votar, és el “reconeixement internacional”. Boloix veu la gent “tranquil·la” i s’atreveix a aventurar que el proper diumenge “donarem una lliçó”.
 

La sala de plens es va omplir de gom a gom a cinc dies del referèndum. Foto: Ajuntament d’Esterri d'Àneu


Jornades festives

Un dels temes que es van debatre entre els veïns va ser la possibilitat de convertir l’1 d’octubre en una jornada popular i festiva. La proposta va prendre força i la prova és que ja s’estan organitzant activitats de tot tipus en diferents municipis de la comarca. A Esterri d’Àneu, per exemple, tindrà lloc una llangonissada per esmorzar amb animació als carrers, amb la possibilitat d’allargar-ho fins al dinar.

Altres municipis que han mostrat el seu interès en organitzar activitats són la Guingueta d’Àneu, on s’ha plantejat fer una paella popular, o les Valls de Cardós.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació