Diumenge, 19 de maig de 2024
Referèndum

Els Mossos visiten ajuntaments del Pallars per demanar informació de l'1-O

Alerten que en cas de cedir els col·legis electorals municipals el màxim responsable és l'alcalde

Redacció 27 de setembre de 2017 a les 09:09
Els Mossos d'Esquadra han actuat a instàncies de la Fiscalia | Josep M. Montaner
Els Mossos d'Esquadra s'han presentat aquest dimarts a un bon nombre d'ajuntaments del Pallars Jussà per demanar informació sobre el referèndum del proper 1 d'octubre. Alguns d'aquests són el consistori d'Isona i Conca Dellà i el de Rialp, aquest cas al Sobirà. 

El cos policial s'interessava per si els alcaldes havien rebut instruccions per part d'algun organisme de la Generalitat relacionades amb la preparació del referèndum, així com també si el consistori posseïa d'urnes i de paperetes per la votació. Els agents també han preguntat si els locals electorals eren de propietat municipal, advertint que si és així, el màxim responsable és l'alcalde. Aquesta informació és requerida per la instrucció 5/2017 a instàncies del Fiscal Superior de Catalunya. 
 

Imatge del document de la instrucció 5/2017 de la Fiscalia. Foto: Pallars Digital


La visita dels Mossos d'Esquadra als ajuntaments pallaresos arriben el mateix dia de l'entrada de la Guàrdia Civil als consistoris de Tremp, Sort i la Pobla de Segur per demanar una còpia del decret de suport al referèndum signat pels alcaldes. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació