Divendres, 26 d'abril de 2024
feina

El Consell del Jussà finalitza la formació als aturats contractats el 2017

Divuit participants ja han finalitzat el seu contracte de sis mesos en diferents consistoris de la comarca | Tres dels treballadors continuen en actiu perquè la previsió de contracte és d’una durada de dotze mesos

Redacció 25 de setembre de 2017 a les 12:40
Aquest dilluns s’ha fet entrega dels diplomes als participants | Jordi Ubach
El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, la vicepresidenta Maria Pilar Cases i el vicepresident Martí Cardona, han entregat aquest dilluns els diplomes als participants del programa “Treball i Formació 2016-17” pels quals es certifica la formació transversal realitzada dins el mateix.

El programa és un dels ajuts que ofereix el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i dels quals el Consell Comarcal del Pallars Jussà en gaudeix. Aquesta darrera convocatòria, ha permès incorporar al món laboral fins a 21 treballadors, 18 dels quals van finalitzar el seu contracte de 6 mesos a finals de juliol i 3 continuen en actiu perquè la previsió de contracte és d’una durada de 12 mesos.

Dins d’aquest programa els treballadors han realitzat accions d’experiència laboral, de 6 mesos o 12 mesos segons l’Ordre, fent manteniment i adequació de camins i senders, senyalitzant itineraris del medi natural i finalment, mantenint i conservant les infraestructures de la comarca, com també han realitzat accions d’experiència formativa en dos mòduls, un de competències matemàtiques i l’altre de salut laboral i prevenció de riscos, dels quals avui s’ha fet entrega d’ells.
 

Foto de grup d’algunes de les persones que han participat al programa. Foto: Jordi Ubach


Des del Consell Comarcal s’ha valorat molt positivament les tasques realitzades que han permès que aproximadament un 25% dels treballadors hagin pogut trobar altres feines. Actualment, des del Consell Comarcal es treballa la petició per a la convocatòria del programa “Treball i Formació 2017-18" per així poder donar oportunitats laborals a les persones que no cobren cap tipus de prestació i que tenen condicions d’edat o de caràcter social que dificulten la inserció laboral.

Durant l’acte d’entrega dels certificats, els treballadors han coincidit en agraïr l’oportunitat i el tracte rebut per part dels tècnics del Consell Comarcal. El president Aranda ha agraït personalment i en nom de tots els alcaldes dels ajuntaments beneficiaris la tasca que els contractats han dut a terme. Alguns dels municipis que han gaudit del programa han estat Salàs de Pallars, Castell de Mur o Sarroca de Bellera, entre d'altres.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació