Dimecres, 1 de maig de 2024
Referèndum

Turull a Sort: «L'1 d'octubre estem convocats per defensar la dignitat d'aquest país»

El portaveu del Govern visita Esterri d'Àneu i Sort, acompanyat de la senadora Mayte Rivero

Darío Albert 23 de setembre de 2017 a les 11:56
Jordi Turull, durant l’acte a la sala de plens de l’Ajuntament de Sort | Darío Albert
Dia intens el de divendres per a Jordi Turull. Al matí, el portaveu del Govern comareixia a Barcelona per anunciar el cessament de Josep Maria Jové, el número dos de Junqueras a la Conselleria d’Economia i un dels detinguts per la Guàrdia Civil en l’actuació d'aquest dimecres. A la tarda, i juntament amb la senadora Mayte Rivero, el també conseller de Presidència es trobava amb el veïns d'Esterri d'Àneu i de Sort per traslladar-los el missatge de tranquil·litat i de confiança del Govern de cara al referèndum de l'1 d'octubre.

"Ara tot depèn de la gent, que ha de ser conscient que la decisió i l'èxit del referèndum està en les seves mans", ha exposat Turull i ha afegit que la millor resposta al món són les concentracions "tant per la quantia com per l'actitud" perquè, segons el conseller de Presidència, és important "que la gent vagi amb un somriure, que cantin i que portin clavells". 

Pel que fa a les actuacions de l'Estat, el portaveu del Govern ha considerat que la "batalla" que planteja l'Estat espanyol és amb "dinàmiques del segle passat" però que s'han trobat amb un "tsunami democràtic"."Al segle XXI, sempre guanya la gent", ha afegit, "i més en un país que ha perdut la por". Per Turull, l'Estat "està fent el ridícul" perquè davant de la mobilització està intentant "apagar el foc amb benzina". 

"Apadrinar un votant" 

El conseller de Presidència ha fet una crida a la ciutadania a “apadrinar un votant" i que cada ciutadà convenci un indecís per anar a votar i així fer que el "tsunami democràtic" sigui el més gran possible. Turull, però, ha reconegut que el Govern està preparant el referèndum "d'una manera que no ens agrada" perquè hi ha informació "que no podem dir".

Davant d'això, ha volgut tranquil·litzar la ciutadania dient-los que no es preocupin de "la part material" perquè ja se n'ocupa el Govern i que trobaran la solució "per mil problemes que posin". 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació