Prop de 3.000 persones han visitat els equipaments museogràfics
d'Isona i Coll de Nargó, que formen part de la xarxa Dinosaures dels Pirineus. Aquesta iniciativa de l'
Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) vol donar a conèixer el patrimoni paleontològic i la recerca sobre els darrers dinosaures que van viure a Europa.
Així, entre l'1 de juliol i el 10 de setembre, els visitants han pogut gaudir de visites guiades als jaciments de dinosaures, de tallers infantils i de sopars temàtics entre les col·leccions fòssils. De fet, aquesta activitat gastronòmica ha estat una de les novetats d'aquesta temporada. El 10 d'agost, els comensals van poder degustar un menú inspirat en les col·leccions del museu, que incloïa plats com la “costella de Pararhabdodon isonensis”, inspirat en el famós dinosaure d'Isona.
Les activitats volen posar de relleu i divulgar el registre fòssil de dinosaures als Pirineus, que correspon als darrers que van viure a Europa fa uns 66 milions d'anys. Les excavacions s'intensifiquen a l'estiu i les troballes posteriorment donen lloc a nombrosos articles en revistes especialitzades. Aquest juliol s'han realitzat excavacions al jaciment dels Nerets i prospeccions als municipis d'Isona i Conca Dellà, Talarn i Tremp.
A més, la riquesa geològica i paleontològica del municipi ha format part del programa del
camp de treball internacional "Reading Life in the Rocks", organitzat a Talarn pel projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec. Finalment, els últims dinosaures d'Europa també van ser el tema del
curs d'estiu que va acollir la Universitat de Lleida, on els estudiants van poder visitar els afloraments del Pallars Jussà.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Fes-te subscriptor