Diumenge, 5 de maig de 2024
Jornades

Les Valls d'Àneu debaten sobre el patrimoni i el desenvolupament

Des d'aquest dijous i fins diumenge es debatrà l'interès paisatgístic de les valls.

Redacció 13 de setembre de 2017 a les 10:14
Les jornades es duran a terme a les Planes de Son | MónNatura Pirineus
El Centre MónNatura dels Pirineus, a les Planes de Son, acollirà a partir d'aquest dijous i fins diumenge unes jornades de debat sobre el desenvolupament i patrimoni al Pallars Sobirà. L’objectiu és posar en valor el territori de les Valls d’Àneu a través del seu interès paisatgístic i patrimonial com ho poden ser el Castell de València d’Àneu i la resta de fortificacions medievals.

El professor de la Universitat de Lleida Joan Busqueta inaugurarà la jornada amb la xerrada "El patrimoni i la història. El fil d'Ariadna". Durant el cap de setmana, es duran a terme diferents ponències recollides en quatre grans àmbits: patrimonialització, el Castell de València d'Àneu, l'activitat turística, el paisatge i el patrimoni. 

Paral·lelament, el Consell Cultural de les Valls d'Àneu i l'ajuntament del municipi han organitzat diverses activitats i visites turístiques per als participants de les jornades. La representació teatral "Hug Roger, el comte rebel del Pallars", a càrrec del Grup Escènic Xants, una visita guiada a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i un dinar a base de truita de riu en son alguns dels exemples. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació