16 d'abril de 2024
Arxiu

L'Arxiu del Jussà ingressa el fons documental de Casa Justet de Palau de Noguera

El fons consta de 86 documents en format paper, ben conservats i datats des de l’any 1668 fins al 1982

Redacció 30 d'agost de 2017 a les 11:41
El fons fotogràfic és de 87 fotografies en blanc i negre fetes | Arxiu Comarcal
L'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà ingressarà el fons documental de Casa Justet, de Palau de Noguera. Així ho han acordat l'alcalde de Tremp. Joan Ubach, i Maria Celestina Hoste, mitjançant la signatura del contracte de cessió en comoda. 

El fons familiar ingressat consta de 86 documents en format paper, ben conservats i amb una cronologia que va des de l’any 1668 fins a l’any 1982. La tipologia de la documentació és la generada per l'activitat quotidiana de la família al llarg dels anys: escriptures de compravenda, testaments, capítols matrimonials... El fons documental s’acompanya d’un fons de complement fotogràfic amb un total de 87 fotografies en blanc i negre en suport paper, datades de l’inici del segle XX fins l'actualitat, que han estat digitalitzades i retornades a la seva propietària.

Aquestes  fotografies són principalment retrats i grups familiars i escenes de treball agrícola al camp, situades bàsicament als municipis de Palau de Noguera i Rivert. Cal destacar que moltes d'aquests fotografies van ser realitzades per fotògrafs professionals de l’època i de renom com J. Manetes, R. Blaske i Garcia i Sants, en estudis fotogràfics a Barcelona, o pels fotògrafs pallaresos com Pompeu Molist de Tremp i de Sílvio Gordó de La Pobla de Segur.

Amb l’objectiu de disposar de tota aquesta documentació per a consulta dels investigadors, el fons documental i el fotogràfic han estat digitalitzats per l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà  i formaran par del seu quadre de fons amb el nom de "Fons Casa Justet de Palau de Noguera".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació