Dilluns, 29 d'abril de 2024
FEMAP

El FeMAP s'atura a Montardit de Dalt i Tavascan aquest cap de setmana

L'Església de Sant Vicenç acollirà el concert d'Imaginarium Ensemble

Redacció 18 d'agost de 2017 a les 17:35
El Cançoner del duc de Calàbria s’interpretarà a Tavascan | FeMAP
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) arriba aquest cap de setmana a les poblacions de Montardit de Dalt i de Tavascan. Joan de la Rubia i Lixsania Fernández interpretaran dissabte a partir de les 22 hores a Montardit de Dalt Ballem Barroc. Sonates i danses del S. XVIII.

Fernández és una de les intèrprets amb major projecció de la seva generació, i l'organista Juan de la Rubia, un dels teclistes més guardonats. Els dos ofereixen un programa on la viola de gamba i l'orgue positiu s'uneixen per presentar un diàleg entre les danses d'arrel popular, com les conegudes folies de Marin Marais, un dels grans èxits del seu temps, i sonates de compositors com Johann Sebastian Bach.

L’endemà diumenge, l'Acadèmia del FeMAP presentarà el Cançoner del Duc de Calàbria. Aquest, també anomenat Cançoner d'Uppsala és un compendi de peces musicals d'època renaixentista. Els cronistes de l’època ens descriuen la capella del Duc de Calàbria com una de les més famoses i nodrides del seu temps. L’actuació tindrà lloc a les 21 hores de la nit.

En el marc d'aquests concerts, el FeMAP organitza un conjunt d'activitats paral·leles. D’aquesta manera, qui ho vulgui podrà complementar les sessions amb la visita guiada a la presó-museu Camí de la llibertat i la visita guiada a la Central Hidroelèctrica subterrània de Tavascan.
 

Consulta el programa d’actes del festival FeMAP

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació