Dissabte, 20 d'abril de 2024
Trail

Zapater i Vinagre guanyen ex aequo l'Ultra Trail Valls d'Àneu amb 16:42 h

Tina Bes triomfa, també, entre les corredores, en un recorregut de 96 km i 7.300 m de desnivell amb sortida i arribada a Esterri d'Àneu | Raül Butaci i Marta Riba vencen a la Cursa de Resistència Valls d’Àneu

Redacció 31 de juliol de 2017 a les 13:29

Amb temperatures que han arribat fins als 40 °C al pic del migdia, Genís Zapater (Ski Club Camprodon) i Alberto Vinagre (AE Diedre) han guanyat ex aequo l’Ultra Trail Valls d’Àneu de 96 km i 7.200 m de desnivell amb un temps total de 16 hores i 42 minuts. Zapater, que ha liderat gran part la cursa, ha començat a tenir problemes a les plantes dels peus en la baixada d’Isil a Esterri d’Àneu, amb què Vinagre l’ha encalçat poc abans d’arribar a la meta i l’ha creuada junt a ell. Per bé que Vinagre ha cedit la primera plaça a qui n’ha estat capdavanter, finalment, el sistema de cronometratge ha atorgat el mateix temps a tots dos corredors i per això se’ls ha proclamat guanyadors ex aequo, Tercer ha entrar Iñigo Oñate, amb 17 hores i 26 minuts.

Quant a les dones, Tina Bes (CE Girona) s’ha mantingut líder de cap a cap de la cursa “indòmita” amb un temps de 18 hores i 45 minuts. La segona classificada ha estat Sara Codina (CE Sant Vicenç de Castellet), vigent campiona del circuit Alpinultras, amb un temps de 24 hores i 51 minuts, i tercera ha estat Marta Batalla (AAE Escola Treball), amb 26 hores i 1 minut. Batalla és l’actual campiona de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC, i enguany ha decidit fer un pas més i disputar la copa de d’ultraresistència. A falta de dues curses per l final de la copa, Batalla és la clara favorita a adjudicar-se la victòria final.
 

Tina Bes ha fet l'Ultra en 18 hores i 44 minuts. Foto: @alpinultras


L’Ultra Trail Valls d’Àneu (UTVA) ha estat la segona prova puntuable de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i, també, ha format part del circuit Alpinultras, amb més de 150 corredors que han sortit des d’Esterri d’Àneu a la mitjanit en punt d’aquest dissabte a diumenge, en una nit molt calorosa.

La cursa "petita", per a Butaci i Riba

La Cursa de Resistència Valls d’Àneu (CRVA) —la més alpina i exigent—, la cursa "petita" de la UTVA, puntuable en la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC —45 km i 3.300m+— l'han guanyada Raül Butaci (CE Pedala.cat Balaguer), amb un temps de 7 hores i 21 minuts, Marta Riba (CE La Pobla de Segur) en dones, que ha marcat un temps de 8 hores i 38 minuts. 

Butaci, després d'aquesta victòria, és líder de la copa en solitari. El segon classificat ha estat Robert Masó (Associació Bescanó Corre), amb 7 hores i 25 minuts, i el tercer Jesús Fraile, amb 7 hores i 50 minuts.

Riba, la corredora de la Vall Fosca, no para de sumar victòries aquesta temporada. Darrere d'ella ha arribat Verònica Zaragoza, amb 9 hores 30 minuts, i la tercera Feliciana Orquiola (CE Trail Tarraco), amb 9 hores 50 minuts.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació