Divendres, 17 de maig de 2024
os bru

Acord per promocionar turísticament l'os bru

La Generalitat i el Consorci de Turisme de les Valls d'Àneu signen un acord per crear recursos ecoturístics relacionats amb l'animal

Redacció 28 de juliol de 2017 a les 11:21
En Goiat, un dels ossos alliberats al Pirineu | Territori
Aprofitar la presència de l'os bru com a reclam turístic i com a recurs d'educació ambiental. Aquest és l'objectiu de l'acord signat aquest dijous a València d'Àneu per la Generalitat i el Consorci de Turisme de les Valls d'Àneu. 

L'acord ha estat signat pel director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, en representació dels socis del projecte Piroslife, i el president del Consorci de Turisme Valls d’Àneu, Carlos Cortina. L'objectiu és iniciar una nova línia de treball que impulsi activitat econòmica al voltant de la presència de la població de l'os bru. 

Segons l'acord, Piroslife i el Consorci treballaran plegats per definir un pla d’acció i per crear un conjunt de productes ecoturístics aprofitant la presència d’aquest animal a la zona com a reclam turístic i com a recurs d’educació ambiental.
 

Moment de la presentació de l'acord  Foto: Territori


El protocol servirà per afavorir la promoció de la zona on viuen els ossos com un hàbitat natural ben conservat i amb gran atractiu turístic i ambiental. També anirà adreçat a la recerca i creació de bons productes turístics que tinguin com a referent essencial el paisatge i la figura de l'os bru com a indicador ambiental de qualitat.

Oferta creixent

L'acord permetrà augmentar de manera qualitativa i quantitativa els productes relacionats amb el plantígrad que s'han començat a oferir en els últims anys. Entre d'altres, en destaquen "El Pas de l’Ossa", un projecte educatiu de l'associació naturalista La Paniquella, amb cinc rutes familiars per conèixer l'hàbitat, l'alimentació i el comportament d'aquests animals, o les nombroses activitats relacionades amb els ossos del Parc Natural de l'Alt Pirineu, 
 
La Casa de l'Os Bru dels Pirineus, a Isil, també ofereix diferents propostes. A banda de funcionar com a  centre d’interpretació pensat per al públic familiar i escolar per conèixer l'os bru, organitza activitats d'observació i identificació de rastres, jocs d’aprenentatge, observacions panoràmiques de l'entorn, o activitats d’astronomia vinculades a l’ossa. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació