Divendres, 17 de maig de 2024
ramaderia

Unió de Pagesos es reunirà amb ramaders afectats per la fauna protegida

El sindicat es mostra crític amb la gestió que es fa de l'agrupament de ramats i creu que potencia l'abandó de zones de pastures

ACN 28 de juliol de 2017 a les 09:31
L'assemblea de ramaders s'ha produït dies després de la mort de 200 ovelles | Agents Rurals
Unió de Pagesos (UP) ha plantejat aquest dimecres, durant el transcurs d'una assemblea a Esterri d'Àneu, la creació d'una Comissió de treball per fer un seguiment acurat dels danys produïts per la fauna protegida i la cinegètica i intentar definir estratègies per posteriorment plantejar a l'administració.

Josep Carles Vicente, responsable d'Organització d'UP, ha dit que el sindicat vol aglutinar el número més gran de ramaders de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran per buscar solucions a una problemàtica comuna. Vicente ha aprofitat per criticar la gestió que es fa de l'agrupament de ramats a la muntanya per prevenir atacs de l'ós i ha dit que aquesta pràctica potencia l'abandó d'unes zones de pastures i posa massa pressió ramadera en altres.

El representant d'Unió de Pagesos ha explicat que l'assemblea pren un especial relleu després que l'atac d'un ós a una ovella va fer estimbar la setmana passada tot un ramat i ha causat la mort de més de 200 ovelles a Lladorre, al límit fronterer. Per al sindicat, aquest cas manté el debat obert sobre la gestió de la fauna salvatge i la capacitat de càrrega del territori de les espècies reintroduïdes.
                                                                                          
El sindicat vol que l'administració presenti un estudi sobre el nombre màxim d'óssos que les muntanyes de l'Alt Pirineu i Aran poden assumir sense suposar cap problema pels animals ni per les persones.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació