Dimarts, 30 d'abril de 2024
Autopista Elèctrica

Red Eléctrica de España reprèn la línia de molt alta tensió al Pallars

L'empresa ha rebut la declaració d'impacte ambiental favorable del Ministeri de Medi Ambient

Redacció 27 de juliol de 2017 a les 10:11
Llum verda a la construcció de la subestació de Figuerola d'Orcau | ACN
Red Eléctrica de España (REE) reactiva la línia de molt alta tensió (MAT) del Pallars després de rebre la declaració d'impacte ambiental favorable del Ministeri de Medi Ambient. La resolució, que ha estat publicada al Boletín Oficial del Estado (BOE) d'aquest dimarts, autoritza la construcció de la subestació d'Isona, a Figuerola d'Orcau, i la línia de 400 kilovolts que hi arriba.

D'altra banda, REE desisteix temporalment a la resta de projecte, que inclou 147 quilòmetres de cables de 400kV entre Isona i la localitat de Penyalba, a Osca. Un projecte que, en cas que l'empresa vulgui reprendre, necessitarà obtenir una nova declaració d'impacte ambiental. La planificació tant de l'empresa com de l'Estat ajorna aquest projecte a més enllà del 2020. 

Aquesta renúncia fa que els tràmits de construcció de la subestació a la població pallaresa s'accelerin. Segons publica Segre, l'empresa espera poder construir-la a finals d'aquest mateix any. Ara bé, REE reconeix que les obres de Figuerola estan condicionades al vist-i-plau de la Generalitat. El Govern es va pronunciar en contra del projecte en el tram català. Ara bé, el seu informe no es vinculant ja que l'última decisió recau sobre el govern espanyol ja que el projecte inclou terrenys de Catalunya i Aragó.

Reunió amb la Comissió d'Energia del Parlament

La Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica considera que la "presumpta" renúncia del projecte de la línia Penyalba-Isona és un "simple ajornament i un intent de burlar-se del territori i desmobilitzar-lo". Per tractar aquestes novetats, la Plataforma ha convocat una assemblea pública pel divendres 4 d'agost al Centre Cívic Tarraquet. 

Precisament, aquest divendres, la Plataforma es reuneix amb la Comissió d'Energia del Parlament per fer saber als grups parlamentaris la seva preocupació per la reactivació del projecte d'autopista elèctrica al territori. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació