Divendres, 26 d'abril de 2024
Excursionisme

El Parc Natural de l'Alt Pirineu millora la pista d'accés a la Pica d'Estats

S'ha millorat el sistema de drenatge en 16 quilòmetres de les pistes forestals de Boet i Aixeus

Redacció 24 de juliol de 2017 a les 12:32
Operaris treballant en l'anivellament de les pistes forestals | PNAP
El Parc Natural l'Alt Pirineu ha finalitzat les obres d'arranjament i millora de les pistes forestals de Boet i d'Aixeus, que donen accés als senders més concorreguts de la Vall Ferrera, com ara els que arriben al refugi de Vallferrera i la Pica d'Estats. D'aquesta manera es milloren les condicions del trànsit en aquest punt, que concentra un elevat nombre de visitants durant la temporada d'estiu, principalment.

A petició de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d'Àreu, que pertany al terme municipal d'Alins, el Parc ha impulsat aquesta actuació, que ha suposat una inversió de prop de 43.000 euros. L'objectiu és facilitar la mobilitat i la seguretat de la circulació en aquest vial. L’actuació abasta en total 16 quilòmetres, sumant les pistes de Boet i d'Aixeus, que enllacen Àreu amb l’aparcament de la Molinassa, i l'aparcament d’Aixeus, respectivament, punts d'inici dels senders més freqüentats d'aquesta àrea.

D'una banda s'han millorat els 12 quilòmetres de la pista principal de Boet, entre Àreu i l'aparcament de la Molinassa, on s'inicien les rutes a peu cap a la Pica d’Estats,  el refugi Vallferrera, l'estany de Sotllo i el Pla de Boet, entre altres. D'altra banda, s'ha actuat en 4 quilòmetres més de la pista d'Aixeus, que s'inicia a la pista de Boet, a l'altura del Pla de la Selva.

Els treballs han consistit en l'anivellament i compactació del ferm, l'estesa de terra i l'eliminació de les roques més grans que dificultaven el trànsit. Precisament, en els trams més pedregosos s'han triturat les roques i s'ha estès la terra resultant compactada. També s'ha millorat el sistema de drenatge del vial, amb l’arranjament dels embornals i cunetes, i s'ha netejat de vegetació invasora de tot el tram afectat, per a facilitar el creuament de vehicles.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació