Divendres, 26 d'abril de 2024
Camps de Treball

Joves d'arreu del món visiten el Pallars per participar en els camps de treball

Joves d'entre 18 i 25 anys han estat treballant per conservar i mantenir el patrimoni natural del territori

Redacció 22 de juliol de 2017 a les 10:19
Prop de 20 joves de 10 països diferents han participat en el camp de treball del Jussà | Geoparc
Contribuir a la preservació i conservació del patrimoni cultural i natural del territori. Aquest és l'objectiu dels camps de treball que s'estan realitzant aquesta setmana al Pallars. Al Jussà, el projecte "Reading life in the rocks" se centra en el territori del Geoparc Conca de Tremp - Montsec; mentre que al Sobirà, l'escola Pia de Catalunya ha estat treballant en la ruta del camí de Calassanç. 

Un total de 19 joves d'entre 18 i 25 anys i provinents de diferents països europeus, així com Taiwan i Mèxic, combinen tasques de manteniment i condicionament amb activitats lúdiques i culturals. Cada matí s'organitzen en grups per repartir-se les feines de tres projectes diferents: Patrimoni paleontològic - rentat i triatge de sediments - patrimoni miner -manteniment i condicionament de l'accés i espai exterior de la mina Eureka, a la Torre de Capdella- i paisatge - restauració de la xarxa de senders al voltant del municipi de Talarn.

L'Ajuntament de Talarn, municipi on s'allotgen els participants, els ha preparat un seguit d'activitats paral·leles, com una visita a les Botigues de Salàs o a la Central Hidroelèctrica, amb l'objectiu de submergir-se en els valors i els trets culturals principals del territori. 
 

El camp de treball del Sobirà ha consistit en la millora de la ruta de Calassanç Foto: Consell Comarcal


Camí de Calassanç

La setmana passada, alumnes de l'Escola Pia de Catalunya van estar treballant en la millora dels senders que formen part de la ruta de camí de Calassanç, al seu pas pel Pallars Sobirà. El camí on es va actuar és el tram de Cortscastell a Peramea. Les tasques han consistit en la reparació de parets i murs de pedra seca, la reconstrucció de drenatges d'aigua i la millora de la senyalització del recorregut. 

Aquesta ruta és una iniciativa que té per objectiu elaborar un recorregut a peu que passi pels indrets on va viure Josep Calassanç, el capellà fundador de l'Escola Pia. A finals del segle XVI, l'eclesiàstic va tenir càrrecs de responsabilitats a la Seu d'Urgell i Tremp, i va ser delegat del bisbe de totes les poblacions del Jussà i del Sobirà. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació