Dissabte, 20 d'abril de 2024
Geoparc

El Geoparc de Tremp presentarà la setmana vinent l'estudi definitiu pel certificat de la Unesco

Suport unànime de tots els grups parlamentaris en la presentació del projecte Geoparc al Parlament

ACN 20 de juliol de 2017 a les 09:39
Ubach i Puras presentant el projecte del Geoparc al Parlament | Parlament
L'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec presentarà la setmana vinent l'estudi definitiu que ha de portar a aquest territori a aconseguir el certificat Geoparc per la Unesco. La Comissió de Cultura del Parlament, a petició del grup parlamentari de Ciutadans, i per unanimitat dels grups va acordar de requerir la compareixença d’una representació del projecte per a informar sobre aquest projecte i la seva candidatura davant la Unesco.

El president de l'Associació, Joan Ubach, ha explicat que aquest document recull les singularitats d'aquesta zona de més de 2.000 quilòmetres quadrats que aglutina 19 municipis de 4 comarques (Pallars Jussà, Pallars Sobirà, la Noguera i l'Alt Urgell).

El coordinador del projecte, Guillem Puras, ha detallat als parlamentaris que aquesta resolució es valorarà al proper Congrés de Geoparcs. Per poder complir els terminis i assistir a aquest congrés, l'associació preveu presentar l'estudi definitiu abans que acabi el juliol. D'aconseguir la qualificació s'atorgarà al mes de maig del 2018 a l'Executiva de la Unesco.

Ubach ha destacat la unitat social i política del territori per tirar endavant aquest projecte i ha afegit que va sorgir de les associacions de la zona. Amb la certificació Geoparc es pretén dinamitzar econòmica i culturalment del territori. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació