Diumenge, 19 de maig de 2024
ós bru

El Govern i l'Aran s'oposen a expulsar l'os Goiat del Pirineu tot i els atacs a animals

Els tècnics consideren que és prematur retornar el plantígrad a Eslovènia, i recorden que l'animal s'ha d'adaptar al medi

Redacció 17 de juliol de 2017 a les 11:35
Imatge de l'os Goiat | Generalitat de Catalunya
L'os Goiat no es mourà del Pirineu de Catalunya. Les peticions de trasllat que havien fet pagesos i alcaldes no seran ateses ni pel Govern de la Generalitat ni pel Conselh Generau d'Aran, que es neguen a retornar el plantígrad a Eslovènia.

Tal com apunta La Vanguardia, els dos executius es mantenen en la tessitura de deixar l'animal al lloc on és ara, una decisió que és avalada pels tècnics de l'Aran, que en declaracions al rotatiu asseguren que Goiat no ha fet res que no fessin els altres ossos que han estat introduïts a les muntanyes dels Pirineus.

En aquest sentit, es destaca que el nivell de depredació de Goiat no és excepcional, alhora que s'assegura que s'ha de tenir en compte l'estrès de l'os i la necessitat d'adaptació a un nou hàbitat.

Des de la primavera, el mamífer ha matat un poltre, dues eugues i ha atacat ramats d'ovelles, que no s'han pogut salvar ni amb els pastors elèctrics de seguretats, eines que l'os supera amb facilitat.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació