16 d'abril de 2024
Vertical Cabanera

La Vertical Cabanera supera rècords en la seva primera Copa del Món

Margarit i Orgué es proclamen campions després de batre els rècords tant en categoria masculina com en femenina

Redacció 17 de juliol de 2017 a les 09:54
Jan Margarit durant la seva pujada | Vallfosca.net
Amb unes condicions meteorològiques immillorables a la Vall Fosca, Jan Margarit, corredor de Salomon, ha fet el cim de la 8a vertical Cabanera amb menys d’una hora, 00:58:50, superant així el rècord anterior de Marc Solà de 2011, amb un temps de 01:02:12. Aquest record també l’ha superat el segon classificat de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Oriol Cardona, corredor gironí de Dynafit, que ha completat els 5,2  quilòmetres de recorregut amb un temps de 00:59:47. El tercer lloc en la categoria masculina ha estat pel corredor de La Sportiva, Pere Rullan, que ha fet un temps de 01:02:14.
 

Laura Orgué i Jan Margarit, els vencedor de la 8a Vertical Cabanera, que puntua per a la copa del món. Foto: Vallfosca.net


 

Pel que fa a la categoria femenina, també dues corredores han batut el rècord que havia aconseguit Mireia Santesmases al 2012. Laura Orgué, de Salomon, ha estat la vencedora de la cursa amb un temps de 01:11:57. La segona classificada ha estat la corredora de la selecció del País Basc, Maria Zorroza, amb 01:14:29. I la corredora de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, Clàudia Sabata, ha quedat en tercera posició, amb un temps de 1h:17: 11.
 

Margarit, Cardona i Rullan, el podi de la 8a Vertical Cabanera. Foto: @VK_WorldCircuit


Aquesta era la primera edició de la competició formant part del Circuit Mundial de Kilòmetre Vertical. Així, tant els guanyadors com els finalistes tenen més a prop la copa del món. És per aquest motiu, també, que alguns d’ells han hagut de passar un control antidopatge després d’arribar al cim. Del centenar de corredors que han participat avui a la Vertical Cabanera, 46 competien per aquesta copa del món, i la resta ho feien a la cursa popular.
 
La Vertical Cabanera, organitzada pel Club d’Esquí de la Pobla de Segur i l’Ajuntament de la Torre de Cabdella, és la cronoescalada al Montsent de Pallars, i cobreix un desnivell de 1.400 m en només 5,2 km. Aquesta 8a edició, a més de ser copa del món, ha destacat per ser una cursa cardioprotegida, amb vuit desfibril·ladors, que estaven repartits durant tot el recorregut i personal mèdic, també en tota l'itinerari.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació