Divendres, 3 de maig de 2024
música

El quintet Mar del Plata dona el tret de sortida al Festival de Música de Rialp

El festival, que se celebrarà fins el 26 de setembre, arrenca aquest dissabte amb Los Chicos del Coro i Les Petits Chanteurs de Saint-Marc

Redacció 14 de juliol de 2017 a les 09:17
Actuació del quintet Mar del Plata en el concert inaugural | IEI
L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) va acollir ahir la roda de premsa de presentació i el posterior acte d'inauguració del 17è Festival de Música de la Vila de Rialp, que se celebrarà entre el 15 de juliol i el 26 de setembre a la població pallaresa. L'acte va comptar amb la participació de la directora de l'IEI, Montserrat Macià; l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; el president de l'associació Rialp Musical, Josep Sabarich; i el director de l'IDAPA, Pere Porta.

El Festival de Música de la Vila de Rialp és, tal i com reconeixen els organitzadors, un dels esdeveniments culturals més atractius del que es pot gaudir a les comarques de Lleida, especialment a l'estiu. La doble vessant de difondre la música com a element de cultura i la de donar a conèixer un dels paratges més emblemàtics de les comarques de muntanya, donen l'equilibri necessari per l'èxit que ha assolit el festival des de la seva creació.

El festival de Música de Rialp –organitzat per Rialp Musical– permet, segons Montserrat Macià donar a conèixer el municipi de Rialp i el seu entorn arreu del món, i representa un complement d'interès musical de primer ordre.

Durant el festival es podran seguir actuacions de formacions molt diverses, tal i com ja ha anat succeint al llarg de les anteriors edicions, amb la presència d'orquestres de càmera i simfòniques, concerts de cant coral, concerts de música i patrimoni, directors, concertinos, violí, viola, piano, clarinet, xel, guitarra, flauta, percussió, o cant, així com conferències i al projecció de pel·lícules.
 

La presentació del festival ha tingut lloc aquest dijous a Lleida. Foto: IEI


Concert inaugural

A la tarda, a la mateixa Aula Magna, va tenir lloc el primer concert a càrrec del quintet Mar del Plata, amb un concert homenatge a Astor Piazzolla, on s'han desgranat bona part de les peces més conegudes d'aquest bandoneonista i compositor argentí. 

El programa ha inclòs temes com ara Prepárense, Milonga del Ángel, Chau París, Soledad, Celos o Calambre, totes elles creades per Astor Piazzolla, a més de peces tan conegudes com El día que me quieras i Por una cabeza, que va popularitzar Carlos Gardel, o Che Bandoneón, d’Aníbal Troilo.

El Festival de Música de la Vila de Rialp és el resultat de l'esforç de Rialp Musical, una entitat que va néixer per a donar vida i alè a la cultura musical, fent divulgació de la seva bellesa auditiva i amb el propòsit de donar-la a conèixer, fer-la estimar i difondre els seus sons i artistes arreu del territori, fins al punt que l'associació ha esdevingut un magnífic ambaixador del municipi arreu del territori.
 

El lleidatà Antoni Tolmos és un dels artistes que actuarà en l'edició d'enguany. Foto: Antoni Tolmos


Dissabte, el tret de sortida als actes al Pallars

Un cop celebrat aquest concert de presentació a l'IEI, el festival es desplaçarà al seu hàbitat natural, el Pallars, per oferir un seguit de concerts que començaran aquest mateix dissabte dia 15 a l'església parroquial de Rialp amb Los Chicos del Coro i Les Petits Chanteurs de Saint-Marc.

Els concerts se succeiran durant tot l'estiu i fins al 26 de setembre amb noms com ara Antoni Tolmos, Cuarteto Casals, Merel Quartet, Ignacio Henderson, Amadeus Chamber Orchestra of Polish Radio, Jesús Reina, Núria Gorchs, José Manuel González, Edoardo Torbianelli o Arcattia, a més de projeccions de pel·lícules i conferències.
 

Consulta el programa del 17è Festival de Música de la Vila de Rialp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació