Dissabte, 20 d'abril de 2024
Senderisme

El Festival de Senderisme arriba aquest cap de setmana a la Vall Fosca

Coincidint amb la Vertical Cabanera, s'han organitzat diverses activitats per descobrir els paisatges i la gastronomia local

Redacció 12 de juliol de 2017 a les 09:23
Senderistes a la capçalera de la Vall Fosca, dins els límits d'Aigüestortes | Vall Fosca
La Vall Fosca es prepara per acollir, per segon any, el Festival de Senderisme. Des de dijous i fins diumenge, les poblacions del territori s'ompliran d'activitats pensades per descobrir tant els paisatges com les rutes d'excursionisme i la gastronomia local. 

El Festival arrencarà el dijous amb un sopar amb productes de proximitat sota les estrelles amb una posterior caminada pel camí de Pigolo. L'endemà, els participants pujaran al telefèric de la Vall Fosca, ja operatiu, per descobrir la natura dels estanys de la Vall Fosca. El diumenge, es visitarà la Vall de Riqüerna i el Museu Hidroelèctric de Capdella. 

El Festival de Senderisme coincideix amb la vuitena edició de la Vertical Cabanera, la cronoescalada que ascendeix al Montsent del Pallars, que reunirà tota l'activitat el dissabte. Paral·lelament a la competició, s'organitzaran tres caminades guiades de diferent distàncies: 3, 10 i 20 quilòmetres. Tant els corredors com els participants al festival coincidiran en el dinar popular acompanyats de músics locals. 

El de la Vall Fosca és l'últim dels Festivals de Senderisme organitzats per aquest any i que van començar al maig amb la Vall de Siarb. Aquesta és la segona edició dels festivals, que ha ampliat el territori fins arribar als sis certàmens: la Vall de Siarb, la Cerdanya, Àreu i la Pica d'Estats, Alinyà, la Vall de Boí i la Vall Fosca. 
 

Consulta el programa del Festival de Senderisme de la Vall Fosca. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació