Dimecres, 1 de maig de 2024
arxiu comarcal

Conca de Dalt cedeix el fons documental a l'Arxiu del Pallars Jussà

La documentació es troba en bon estat de conservació i va des de l'any 1875 al 2000

Redacció 4 de juliol de 2017 a les 10:32
Martí Cardona i Constante Aranda van signar dilluns la cessió | Arxiu Comarcal Pallars Jussà
El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, i l'alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona, han signat aquest dilluns el contracte de cessió en comodat del fons documental del consistori pallarès amb la intenció que sigui dipositada a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, amb seu a Tremp. 
 
El fons ingressat consta d'un volum aproximat de 15 metres lineals i una cronologia que va des de l'any 1875 al 2000. La documentació es troba en bon estat de conservació però caldrà fer una neteja superficial i posteriorment classificar, ordenar, inventariar i descriure el fons, tot seguint el nou quadre de classificació municipal editat pel Departament de Cultura.

S'ha aprofitat els treballs desenvolupats per una persona acollida al Pla de Garantia Juvenil per fer la preparació i els trasllat de dita documentació, aprofitant alhora un canvi d'ubicació físic de l'Ajuntament, que recentment ha inaugurat una nova seu a la Pobla de Segur.

Conca de Dalt, la unió de quatre d'ajuntaments

Abans de la creació del municipi de Conca de Dalt els pobles que actualment el formen, estaven agrupats així: Ajuntament d'Hortoneda (format pels núclis d'Hortoneda i Pessonada), Ajuntament d'Aramunt, Ajuntament de Toralla-Serradell (format pels nuclis de Toralla, Serradell, Rivert, Erinyà i Torallola) i Ajuntament de Claverol (format pels nuclis de Claverol, el Pont de Claverol, Sossís i Sant Marti de Canals).

L'any 1969, aquests ajuntaments es van fusionar i van constituir l'anomenat Ajuntament de Pallars Jussà. Amb la creació del Consell Comarcal del Pallars Jussà, per tal d'evitar confusions, l'Ajuntament de Pallars Jussà va canviar de denominació l'any 1995, passant-se a denominar Ajuntament de Conca de Dalt.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació