Divendres, 19 d'abril de 2024
turisme

​El sector turístic lleidatà espera rebre uns 615.000 turistes aquest estiu

Els resultats podrien situar-se en termes similars als dels anys 2006 i 2007, considerats com els millors d'abans de la crisi econòmica, i un 7% per damunt del 2016

Redacció 23 de juny de 2017 a les 11:23
Una embarcació de ràfting passant per un ràpid a la Noguera Pallaresa | ACN
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima una bona temporada d'estiu a la demarcació amb un increment previst del 7% en el nombre de visitants i de pernoctacions en els establiments d'allotjament turístic reglat respecte al mateix període del 2016. En concret, s'espera que visitin les comarques lleidatanes durant els mesos de juliol, agost i setembre uns 615.000 turistes, que generaran al voltant d'1.780.000 pernoctacions entre els establiments de turisme reglat i no reglat, al marge de les segones residències.

Els diferents subsectors d'allotjament turístic (turisme rural, hoteleria, càmping i la resta de sectors, a més de les empreses de turisme actiu) es mostren optimistes de cara al comportament turístic per a aquest estiu. De confirmar-se aquests resultats, l'estiu del 2017 es podria situar en termes similars als resultats dels anys 2006 i 2007, considerats com els millors abans del període de la crisi econòmica a Lleida, segons ha explicat el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre.

El primer cap de setmana d'estiu, que coincideix amb les festes de Sant Joan, tindrà una ocupació turística alta, que se situarà en una mitjana del 80% i oscil·larà entre el 70% i la plena ocupació en funció de les diferents modalitats d'allotjament i de les zones turístiques de la demarcació de Lleida. La millor ocupació es produirà a les zones del Pirineu amb la celebració de la festa del foc del solstici d'estiu amb la baixada de falles i la crema dels haros a diferents municipis de les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran.

Aquestes previsions estan determinades tant per les dades positives d'aquests dos darrers anys, per l'augment de la demanda que estan experimentant els diferents subsectors d'allotjament de les zones turístiques lleidatanes, com pel fet que des de primers d'any es manté una tendència a l'alça quant al nombre de visitants i de pernoctacions respecte al 2016.

Bones previsions del turisme actiu

Pel que fa a les activitats de turisme actiu, les empreses també es mostren optimistes amb la previsió d'incrementar entre un 5 i un 8% el nombre dels serveis contractats la temporada anterior. Des de l'Associació d'Empreses de Turisme Actiu i Esports d'Aventura del Pallars Sobirà s'espera, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin, poder batre un rècord en la contractació de serveis aquest estiu i situar-se en xifres per sobre dels anys anteriors a la crisi econòmica.

L'ocupació per sectors

Per sectors, l'hoteleria preveu una mitjana d'ocupació durant el mes de juliol a les zones turístiques de Lleida i la seva àrea d'influència d'entre el 45 i el 50%. A l'agost, aquesta mitjana se situarà entorn de 90%. En canvi, al mes de setembre, encara molt lluny de veure el moviment de les reserves, es preveu que oscil·li també entre el 45 i el 50%, afavorida pel pont de tres dies que deixarà la Diada de l'11 de Setembre.

El turisme rural també es mostra optimista quant a les previsions per a aquest estiu. L'ocupació podria oscil·lar al conjunt de la demarcació de Lleida entre el 45 i el 50% al juliol, entre el 80 i el 85% a l'agost i entre el 40 i el 45% al setembre.

El sector del càmping preveu igualment una bona ocupació en les seves diferents modalitats d'allotjament, si bé les gairebé 4.000 places tindran una ocupació alta i actualment ja presenten un nivell de reserves molt alt per tota la campanya. Les previsions en la modalitat d'acampada per al mes de juliol es mouen al voltant del 50 i el 55%, a l'agost la primera quinzena arribaran a la plena ocupació i a la segona estaran entre el 80 i el 85%, mentre al setembre l'ocupació serà d'entorn el 45%. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació