Dissabte, 20 d'abril de 2024
ràdio tremp

Tremp recupera la ràdio de proximitat 27 anys després

L'Ajuntament presenta l'acord amb Montcau Produccions SL, que permetrà a la ciutat tornar a disposar de ràdio amb seu, emissora i producció local | Les emissions de Ràdio Tremp s'han iniciat aquest dimarts al matí amb un programa especial a l'estudi, ubicat al pavelló del Juncar

Jordi Ubach Llorens 22 de juny de 2017 a les 12:24
L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha estat l'encarregat d'engegar les emissions | Jordi Ubach
L'Ajuntament de Tremp i Montcau Produccions SL, empresa operadora de Digital Hits FM, han presentat aquest matí la nova Ràdio Tremp (95.8 FM) amb una emissió especial del programa matinal Aixecant El País, que s'ha emès per a totes les emissores que la cadena té repartides arreu de Catalunya.

L'espai s'ha emès en directe des dels nous estudis de Tremp, ubicats al pavelló del Juncar. Posteriorment, a les 10h, s'ha donat el tret de sortida a la programació local amb la presentació de les emissions i una entrevista a l'alcalde de Tremp, Joan Ubach, que ha donat la benvinguda al nou projecte.

Denominada Ràdio Tremp - Digital Hits, la nova emissora esdevé un nou canal d'informació local en tots els àmbits, dirigit al municipi de Tremp i a la comarca, que segons l'operadora, neix amb la voluntat de reforçar la informació de proximitat a la ciutat i al Pallars Jussà.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Tremp i diputat a la Diputació de Lleida, Joan Ubach; de la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós; diferents membres del consistori; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda; representats de les entitats i institucions locals; així com alcaldes del Pallars Jussà.
 

Joan Ubach, entrevistat aquest matí als estudis de Ràdio Tremp. Foto: Jordi Ubach


Ubach ha assegurat que la ràdio neix amb la voluntat de ser "de tots i per a tots" i que serà cabdal "la suma de tothom" per a que l'emissora tiri endavant. "Ens hem de fer la ràdio nostra, no només l'Ajuntament, sinó totes les institucions i veïns". Ubach també ha destacat "l'àmbit comarcal" de l'emissora i ha dit que "la riquesa del municipi de Tremp és també el conjunt de la seva comarca".

Durant l'estiu es realitzaran emissions en proves i s'emetran butlletins informatius locals als punts horaris, de dilluns a divendres. Amb l'inici del nou curs al setembre, Ràdio Tremp anirà completant la seva programació diària produïda íntegrament des del municipi, i començarà a emetre diversos programes de temàtica informativa, cultural i esportiva per explicar, en primera persona, tot el que succeeixi al Pallars Jussà. 

Alguns d'aquests espais seran un informatiu diari, un magazín d'esports, un programa dedicat a les entitats de Tremp, debats temàtics i retransmissions dels principals esdeveniments socials, esportius i polítics que tinguin lloc al municipi. Ràdio Tremp també combinarà la seva emissió diària amb la programació d'àmbit nacional de Digital Hits FM, que des de fa més de tres anys ja s'ha pogut escoltar al dial del Pallars (95.8 FM). 
 

Pla general de l'estudi de ràdio ubicat al vestíbul del pavelló del Juncar. Foto: Jordi Ubach


Juntament amb Ràdio Tremp, després de l'estiu també apareixerà un lloc web que recollirà l'actualitat reflectida a l'emissora i permetrà accedir als continguts emesos, així com participar, contactar i facilitar l'accés per part dels oients a aquesta informació; mitjançant formats multi plataforma que van més enllà de l'emissió en FM.

Segons els responsables de l'emissora, Ràdio Tremp vol consolidar la seva presència en el seu entorn i, alhora, ser una aposta atractiva per diferents tipus de públics creada des de Tremp. Per fer-ho possible, s'estan establint acords amb tot tipus d'entitats locals. Tot plegat, per recuperar la presència de la ràdio a Tremp i posar en valor la informació local i sobretot, els seus protagonistes.
 
Montcau Produccions SL opera des del 2014 al municipi mitjançant una llicència de ràdio pròpia a Tremp (95.8FM). Alhora, disposa d'altres llicències a les quatre demarcacions catalanes que emeten sota la marca Digital Hits FM; una emissora ja consolidada com la quarta ràdio musical catalana, pel que fa la seva implementació en FM al territori.

Informació municipal i de servei

Juntament amb l'inici d'emissions de la nova emissora, l'Ajuntament de Tremp ha posat en marxa des d'aquesta setmana el "Servei de difusió d'informació municipal", amb la intenció de posar a disposició de totes les entitats del municipi diversos espais radiofònics a la nova emissora amb l'objectiu de donar difusió al teixit cultural, social i esportiu de Tremp.

Per altra banda, l'acord presentat avui també inclou l'emissió a nivell nacional d'espais de promoció turística i cultural de la Conca de Tremp, que donaran visibilitat als atractius turístics de Tremp i el seu entorn. Tot plegat, es tracta d'un valor afegit que permetrà generar sinèrgies amb la nova emissora de proximitat, 27 anys després de la desaparició de l'última emissora amb seu a Tremp.
 

Detall del nou logotip de l'emissora al nou estudi de Ràdio Tremp. Foto: Jordi Ubach

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació