Dissabte, 4 de maig de 2024
Fira

La Pobla viu un cap de setmana de tradicions i festa marcat per la calor

Les altes temperatures registrades durant tot el cap de setmana van limitar l'afluència de visitants a la fira

Redacció 19 de juny de 2017 a les 09:56
Els espais amb ombra van ser els més buscats durant la fira de la Pobla | Ajuntament
La Pobla de Segur ha culminat un cap de setmana intens en què han conviscut la tradicional festivitat de la baixada de falles i la fira multisectorial, que enguany ha arribat a la 51a edició. La regidora de Promoció Econòmica, Noemí Nus, n'ha fet un balanç positiu en quan al nivell i al volum de les activitats programades, però ha admès que les altes temperatures registrades durant tot el cap de setmana a la població han limitat l'afluència de visitants, especialment en les hores centrals del dia.

Nus ha explicat que la fira es troba en un "procés de replantejament" i que de cara a l'any vinent serà una fira "completament diferent" a l'actual, però "sense perdre les característiques de la Pobla i el seu entorn". Una de les novetats d’enguany ha estat el concurs d’aparadors fallaires, on hi han participat fins a 11 negocis de la població.
 

El director de Serveis Territorials d'Agricultura, inaugurant la fira. Foto: Ajuntament de Pobla


L’acte central del cap de setmana, però, tenia lloc el dissabte al vespre amb el tret de sortida a la temporada de falles, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco fa dos anys. La baixada de falles de la Pobla de Segur, una festa que es remunta a fa més de 70 anys, ha aplegat enguany uns 160 joves de la localitat.

Un cop encetada la temporada, ara el calendari se centra al Pallars Sobirà, on les falles més conegudes i amb més tradició són les d'Isil, a l'Alt Àneu, i les d'Alins. Totes dues se celebren la nit de Sant Joan. D'Alins destaca que qualsevol pot baixar una falla per un recorregut curt i senzill, i d'Isil que es consideren les falles més antigues del Pirineu.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació