Dissabte, 27 d'abril de 2024
Meteorologia

Les temperatures superen els 35°C al Pallars i aniran a més aquesta setmana

Destaquen registres com els 35,4 graus de Tremp o els 33,8 de la Pobla de Segur | Aquesta serà una setmana tòrrida de ple estiu a les comarques pallareses

Redacció 12 de juny de 2017 a les 09:25
L'onada de calor s'allargarà uns dies més | Adrià Costa
Temperatures d'estiu avançat aquest diumenge a gran part de Catalunya. Els termòmetres s'han disparat amb màximes entre els 35°C i els 38°C, especialment a les comarques de Ponent (Segrià, Pla d'Urgell, Urgell, Noguera, Garrigues, Segarra) i en algunes de la Catalunya Central (Bages i Solsonès). De fet, el Meteocat ja havia activat un avís per onada de calor en bona part d'aquestes comarques.

Al Pallars no ens hem quedat curts. Segons dades de les estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la màxima d'aquest diumenge ha estat de 35,4 ºC, registrats a Tremp. Destaquen també registres com els 33,8 °C de la Pobla de Segur o els 31,8 ºC de Sort. Tot sembla indicar que els proper dies s'igualaran i fins i tot se superaran les dades d'ahir.

Setmana tòrrida

Aquest dilluns tindrem un dia de ple estiu, amb domini del sol i nuvolades de tarda que podrien donar alguna tronada força puntual. Segons MeteoPirineus Catalans, els valors màxims seran molt càlids. De cara a dimarts es repetirà el mateix patró de temps amb domini del sol, molta calor i nuvolades de tarda amb risc d’alguna tronada local. Encara podrà fer una mica més de calor que dilluns.

La tendència pels pròxims dies ens indica que el dimecres les temperatures tocaran sostre amb calor molt intensa. De cara a dijous es notarà una notable refrescada a alta muntanya i al vessant nord, però no a gran part del Pirineu. La resta de la setmana quedarà ben càlida, i amb risc baix de precipitacions.
 

Màximes aquest diumenge segons Meteoclimatic. Foto: Meteoclimatic

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació