Dissabte, 18 de maig de 2024
vall fosca

El Pallars Jussà vol potenciar l'entrada a Aigüestortes per la Vall Fosca

El Consell Comarcal es planteja convertir aquesta zona, on es troba el telefèric de Sallente, en un dels principals atractius turístics de la comarca | El director general de Turisme, Octavi Bono, visita la comarca

Redacció 25 de maig de 2017 a les 13:05
Senderistes a la capçalera de la Vall Fosca, dins els límits d'Aigüestortes | Vall Fosca
El director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, ha visitat aquest dijous el Pallars Jussà amb l'objectiu de conèixer in situ les darreres actuacions turístiques realitzades a la comarca i realitzar reunions de treball amb les entitats i els agents del territori per impulsar noves actuacions a la zona de la Vall Fosca.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha expressat la voluntat de l'ens que presideix d'impulsar un projecte d'interès comarcal a la Vall Fosca, fent menció al paper del telefèric de Sallente com a porta d'entrada oficial al Parc Nacional d'Aigüestortes. L'objectiu és superar els 27.500 visitants de l'any 2016 i convertir aquest espai en un dels principals atractius turístics de la comarca.

La visita s'ha iniciat a l’Epicentre de Tremp, punt neuràlgic de la informació turística de la comarca i l'espai on s'expliquen els valors del seu patrimoni cultural i natural. Bono ha estat rebut pel president Aranda i la vicepresidenta Maria Pilar Cases, que l'han acompanyant durant tota la jornada. Junts han visitat més tard l'itinerari que voreja l'embassament de Sant Antoni i que uneix la Pobla de Segur amb Salàs de Pallars, sender cofinançat pel pla de foment de turisme de l'any 2014-15. 
 
A la Pobla de Segur han visitat l'antiga estació de tren, on en els propers dies s'iniciaran les obres de rehabilitació per convertir-la en un centre catalitzador de la mobilitat sostenible. Actuació finançada pel programa europeu Interreg i el pla de foment de turisme de l’any 2016. 

Aquests Plans de Foment impulsats per la Direcció General de Turisme aposten per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania.

La visita ha continuat al Museu Hidroelèctric de Capdella amb una reunió entre els alcaldes de la Torre de Capdella, Sarroca de Bellera i Senterada. Aquí el president del Consell ha expressat la seva voluntat de potenciar l'entrada a Aigüestortes per la Vall Fosca.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació