16 d'abril de 2024
turisme

​El Sobirà es converteix en destí turístic per a més de 12.000 escolars

Els joves arriben atrets pel ràfting i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici | El sector turístic de la comarca parla d’un augment d’un 10% respecte a la temporada anterior

ACN 22 de maig de 2017 a les 09:32
Imatges d'escolars gaudint en un parc d'aventura de Rialp | ACN
El Pallars Sobirà s'ha convertit en un destí turístic per a més de 12.000 escolars d'arreu que arriben atrets pels esports d'aventura i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Pràcticament tots contracten una baixada amb ràfting i el 80% una sortida guiada al Parc Nacional. Com a tercera opció hi ha el barranquisme, els parcs d'aventura o les excursions a cavall.

La majoria d'escolars realitzen una mitjana de tres activitats, xifra que representa una contractació en dos mesos d'unes 36.000 activitats. El sector turístic de la comarca és mostra satisfet per les xifres i parla d'un augment d'un 10% respecte a la temporada anterior.

Els primers beneficiats de les sortides de final de curs dels escolars són les empreses d'esports d'aventura que veuen com, de dimarts a dijous, tenen plena ocupació en uns mesos fluixos, tret dels caps de setmana. Els establiments turístics com hotels i albergs també es beneficien d'aquests grups d'escolars que arriben de des de les illes Canàries, el País Basc, Andalusia, el País Valencià, Madrid, Múrcia i també Catalunya.

El 80% dels escolars que fan sortides de final de curs al Pallars visiten, almenys un matí, el Parc Nacional. Josep Maria Sebastia, de l'Associació de Taxis d'Espot, ha explicat que els grups escolars donen feina a un total de 23 persones durant 2 mesos que si no fos així, estarien aturats. Sebastia calcula que són uns 10.000 escolars els que pugen amb taxi fins a Sant Maurici. Tots aquests grups contracten un guia professional, sector també beneficiat per aquests grups d'escolars.

Isabel Fèlix, de l'empresa Àssua Receptiu Viatges ha constatat l'augment d'escolars respecte a la temporada passada i ha afegit que el Pallars Sobirà s'ha consolidat com a destí de turisme escolar per la variada oferta d'activitats que ofereix. Fèlix ha reconegut que l'estada a la comarca s'ha escurçat perquè tots els escolars opten per passar un dia a Barcelona i un altre a Port Aventura.

El president de l'Associació d'Empreses d'esports d'aventura i Turisme Actiu, Florido Dolcet, ha explicat que aquest volum d'escolars ajuda a desestacionalitzar el turisme i a poder treballar durant dos mesos que, si no fos per aquests grups de joves, la contractació de serveis es limitaria als caps de setmana.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació