Divendres, 3 de maig de 2024
llum

Una avaria general deixa unes hores sense llum abonats de Tremp i Talarn

Una vintena d'abonats del municipi de Tremp seguien aquest matí sense subministrament elèctric

Jordi Ubach Llorens 19 de maig de 2017 a les 09:54
La central hidroelèctrica de Talarn, en imatge d'arxiu | Cental de Talarn
Una avaria elèctrica ha deixat sense llum aquest dijous a la tarda centenars d'abonats del municipi de Tremp i Talarn. L'afectació es va iniciar cap a les 16:33 hores, segons Endesa, i va afectar especialment a la capital del Pallars Jussà, on ahir molts veïns expressaven a les xarxes la seva indignació per la manca de subministrament elèctric durant bona part de la tarda.

Davant aquesta afectació general, l'Ajuntament de Tremp s'ha posat en contacte amb Endesa per "reclamar i demanar explicacions i solucions", tal i com va indicar ahir amb una piulada l'alcalde de Tremp, Joan Ubach. Pel que fa a Talarn, l'afectació encara s'ha allargat més en el temps que a Tremp, ja que la llum no ha tornat fins ben entrada la matinada en molts casos.


Aquest matí, segons el regidor d'Obres i Serveis, Antoni Flores, encara restaven una vintena d'abonats sense llum en nuclis com Fígols, Gurp, Eroles o Santa Engràcia. Flores ha explicat que l'origen dels talls prové de dos avaries, una en un tram subterrani i l'altra a la central hidroelèctrica de Talarn, i que al voltant de les 21:30h de la nit es van solucionar de manera majoritària.

Endesa, de la seva banda, explica que l'avaria prové de la "desconnexió" d'una línia elèctrica de mitjana tensió que s'hauria provocat "per causes fortuïtes". La companyia explica que quatre minuts després de l'inici de l'afectació, la xifra d'abonats sense llum es va rebaixar i que cap a les 17:39 hores, una hora després del primer tall, ja va quedar tot el mercat restablert.

Queixes de l'oposició

Com a conseqüència de la incidència, el grup municipal Compromís per Tremp va carregar contra l'"actitud indignant" d'Endesa cap als clients i contra la gestió de l'ajuntament. Amb una publicació al seu perfil de Facebook, els socialistes van lamentar l'absentisme i la manca de comunicació de l'equip de govern.

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació